MEB skandallarına bir yenisini daha ekledi!

MEB'in özel okul teşvikinde tartışmalı bir değişikliğe gitti. Teşvik alan öğrenci sayısının 230 binden 350 bine çıkarılmasını isteyen bakanlık, yönetmeliği değiştirip personeline ek puan verilmesini kararlaştırdı. Eğitimciler diğer velilere haksızlık yapıldığını belirtti.

MEB skandallarına bir yenisini daha ekledi!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) çocuğunu özel okulda okutmak isteyen velilere verilen devlet desteğinden yararlanma şartlarına yeni bir madde ekledi. Yapılan değişiklikle anne veya babası MEB personeli olan çocuklara ek 70 puan verilecek.

Uygulamanın “eşitlik ilkesine aykırı” olduğuna vurgu yapan sendika temsilcileri MEB’in bile özel okullardaki eğitim kalitesinin farkında olup kendisine “torpil” yaptığını ifade etti.

EĞİTİMİ ÖZELLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Eğitim- Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, bakanlığın kendi personeline yaptığı ayrımcılığın haksızlık olduğunu söyledi. Dershanelerin kapatılmaya çalışılmasına da değinen Karaca, yapılanları hukuksuzluk olarak değerlendirdi.

Karaca, “Kendi personeline özel bir uygulama yapması kadar yanlış bir şey olamaz. İkili bir tutum içinde olduklarını görüyoruz.

Dershaneleri kapatmak için de yasa çıkardılar, bu iş için de. Hani devlet okulları eğitim için yeterliydi. Kendi personeline yaptığı ayrıcalık bunu çürüttü. İşlerine geldiği gibi her şeyi yapıyorlar. Bu resmen hukuksuzluk başka bir şey değil” ifadesini kullandı. Karaca teşviklerin devlet okullarına da verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

KENDİ OKULLARINA GÜVENMİYOR

Aktif Eğitim Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, “Her ne kadar bazı özel okulların kapatılması söz konusu olsa da MEB’in bu uygulaması ve üst düzey isimlerin çocuklarını özel okullara göndermesi bu okulların daha iyi olduğunu itiraf etmesidir.”

EŞİT DAVRANMADILAR

Ana­do­lu Eği­tim Sen­di­ka­sı Ge­nel Baş­ka­nı Can­sel Gü­ven, ME­B’­in teş­vik­te bi­le eşit dav­ran­ma­dı­ğı­nı kay­det­ti. ME­B’­de gö­rev ya­pan ai­le­le­rin ço­cuk­la­rı­nı an­ne ve ba­ba tor­pi­li­nin öne çı­kar­dı­ğı­nı be­lirt­ti. Gü­ven, “Ba­kan­lık yap­tı­ğı her şey gi­bi bu­na da bir cin­göz­lük yap­ma­ya ça­lış­tı. Ken­di per­so­ne­li­nin ay­rı­ca­lık ta­nı­dı. Hu­kuk­suz ve hak­sız bir ay­rı­ca­lık. 70 ek pu­an ne de­mek? Eşit­lik il­ke­si di­ye bir şey or­ta­da yok. Ta­bii bak­tı­lar ders­ha­ne­ler ka­pa­nın­ca sa­de­ce dev­let okul­la­rıy­la da ol­ma­ya­cak. Mil­let de ça­re­yi özel okul­lar­da bul­du. Re­kor baş­vu­ru on­dan. Bu­nun ken­di­le­ri de far­kın­da­la­r” di­ye ko­nuş­tu.

350 BİN ÖĞRENCİYE TEŞVİK TALEBİ

Mil­li Eği­tim Ba­ka­nı Na­bi Av­cı, Ma­li­ye Ba­kan­lı­ğı­’n­dan bu yıl özel okul des­te­ğin­den ya­rar­la­na­cak öğ­ren­ci sa­yı­sı­nın 350 bi­ne çı­ka­rıl­ma­sı yö­nün­de ta­lep­te bu­lun­duk­la­rı­nı açık­la­mış­tı. MEB özel okul­lar­da öğ­re­nim gö­re­cek öğ­ren­ci­le­re ve­re­ce­ği eği­tim öğ­re­tim des­te­ği­ni ka­za­nan öğ­ren­ci­ler ile teş­vik ala­cak özel okul­la­rı açık­la­dı. Ba­kan­lık 230 bin öğ­ren­ci ile 6 bin 778 özel oku­lun eği­tim des­te­ği ala­ca­ğı­nı ilan et­ti.

<< Önceki Haber MEB skandallarına bir yenisini daha ekledi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER