MEB önce öğretmenleri çekti

Öğretmenlerin “hizmet içi eğitim” mesajıyla iki ilçeden ayrılmasının ardından yoğunlaştırılmış eğitim modeli gündeme geldi.

MEB önce öğretmenleri çekti

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Cizre ve Silopi’de öğretmenlerin “hizmet içi” eğitime ayrılmasının ardından bu 2 ilçede öğrencilere nasıl bir telafi eğitimi verileceğini planlamaya başladı

HaberTürk'ün haberine göre, iki ilçedeki 172 okulda eğitim gören 80 bin 255 öğrenci için 3 aşamalı bir plan uygulanacak. MEB, Cizre’de 104 okulda 41 bin 127, Silopi’de 68 okulda 39 bin 128 öğrenci için telafi eğitimi konusunu masaya yatırdı. Öğretmenlerin “hizmet içi eğitim” mesajıyla iki ilçeden ayrılmasının ardından yoğunlaştırılmış eğitim modeli gündeme geldi. Bakanlık, çalışmalarını 3 aşamalı planla uygulama kararı aldı.

Plana göre, ilk etapta öğrencilerin sömestr tatili değerlendirilecek. 22 Ocak 2016’da bitecek ilk dönemin ardından 8 Şubat 2016 tarihinde ikinci dönem başlayacak. Bakanlık, 17 günlük tatil süresinde okullarda yoğunlaştırılmış eğitim programını iki ilçede 80 bin öğrenciye uygulayacak. Planlanan eğitim takviminin yetişmemesi durumunda öğrenciler hafta sonu da okullara çağrılacak ve ders verilecek. Cumartesi ve pazar günleri öğrencilere yoğunlaştırılmış programdan konular anlatılacak.

Bakanlık kaynakları, güvenlik birimlerinin 2 ilçe için 20 günlük süre istediğini aktardı.
<< Önceki Haber MEB önce öğretmenleri çekti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER