"MEB Müsteşarı başkanlık sistemi yerine eğitim sistemi üzerine kitap yazmalıydı"


Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin'in başkanlık sistemini irdeleyen kitap yayınlamasına tepki gösterdi. Bahçe, " Milli Eğitim Bakanlığı'nın Sayın Müsteşarı 'Başkanlık Sistemi'ni anlatan kitabını yayınladı. Sayın Müsteşarımız keşke Milli Eğitim Sistemi'ni inceleyen bir kitap yazsaydı. Milli Eğitim'de eğitimin felç olduğu, gençlerin eğitimin problemlerinin kıskacında binbir zorluk çektiği, 1 milyon 100 bin eğitim çalışanının yine eğitimin sorunları çerçevesinde işini yapamaz hale geldiğini bir dönemde, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarımız'dan eğitim sisteminin sorunlarını çözmek üzere çalışma yapmasını beklerdik." dedi.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Genel Başkanı Osman Bahçe, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sorunları dururken, 'başkanlık sistemi'ni anlatan kitap yazan Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekin'i eleştirdi. Bahçe, "Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarımız Sayın Yusuf Tekin Hocamızın birkaç gün önce başkanlık sistemini irdelediği, incelediği, başkanlık sistemini yazdığı bir kitabı çıktı. Bu kitap hakkında ne düşündüğümü söylüyorsunuz. Evet sadece ben değil, sadece bizim üyelerimiz değil, bütün eğitim çalışanlarımızın bu konuda düşündüğünü zannettiğim ki, son 5-6 gündür okul ziyaretlerindeyiz. Bu kitaptan sonra da öğretmenler odasında öğretmenlerle hasbihallerimizde, öğretmen arkadaşlarımızın gündeme getirdiği bir mesele. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı zannediyorum, bir kitabı yazmak için 3-5 ay araştırma yapmıştır, çalışmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Sayın Müsteşarı başkanlık sistemini anlatan kitabını yayınladı. Sadece şunu ifade etmek isterim. Sayın Müsteşarımız keşke Milli Eğitim sistemini inceleyen bir kitap yazsaydı. Milli eğitimde eğitimin felç olduğu, gençlerin eğitimin problemlerinin kıskacında, binbir zorluk çektiği, 1 milyon 100 bin eğitim çalışanının yine eğitimin sorunları çerçevesinde işini yapamaz hale geldiği bir dönemde, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarımız'dan eğitim sistemini çalışmasını 5 -6 ay araştırmasını, eğitim sisteminin sorunlarını çözmek üzere çalışma yapmasını beklerdik. Artık Müsteşar Bey'in tercihidir. Saygı duyuyor ve eğitim kamuoyunun takdirine bırakıyoruz meseleyi Sayın Müsteşarın eğitim sistemini inceleyen kitabını da eğitim çalışanları olarak bekliyoruz." dedi.

Lise son sınıf öğrencilerinin dönüşüm okullarına gitmesine de değinen Bahçe " Öğrenciler dönüşüm okullarına gitmesi, veya açık liseye gidip takviyelerle beraber üniversite sınavına hazırlanması şeklinde bir eğilim var. Burada diyoruz ki, eğitim dünyasının görüşü alınmadan 1 milyon 100 bin eğitim çalışanın kanaati dikkate alınmadan kamuoyunun görüşü alınmadan atılan her bir adım başarısızlıkla sonuçlanmaya mahkumdur ve son yıllarda bu mahkumiyetleri Milli Eğitim Bakanlığımız yoğun bir şekilde yaşıyor. Devlet okulları boşalacak, boşalması için oluşan saikleri siz hazırladınız, yani son sınıftaki öğrencilerimiz şu anda hem dersane hem okul ihtiyacını beraber karşılayacağını düşündüğü dönüşüm okullarına kayıyor. Açık liseye ve benzeri okula kaydolup kendi hazırlık sürecini garanti altına almak için mücadele ediyor. Vatandaşa başka seçenek bırakmadınız ki, bu konu vatandaşın arz talebi bir şekilde bu meseleyi yasal makul ve mantıklı zemine oturtacaktır. Eminiz ki vatandaşın tercih edeceği vatandaşın doğru bulacağı çözüm yöntemi keşke böyle olmasaydı, bizim bahsettiğimiz yöntem olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın atmış olduğu eğitim adımlarının yaptığını söylediği eğitim projelerinin fiyaskosu şeklinde sonuçlanıyor." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber "MEB Müsteşarı başkanlık sistemi yerine eğitim sistemi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER