McKinsey'le anlaşmayı imzalayan damat görevde kalacak mı?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'McKinsey'den fikri danışmanlık alınmayacak' açıklaması üzerine 'O anlaşmayı yapan damat o koltukla kalacak mı kalmayacak mı" diye sordu.

SHABER3.COM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği-Eskişehir Aydınlanma Buluşması'nda konuştu.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a McKinsey ile anlaşma imzalandığını söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın görevde kalıp kalmayacağını sordu. 

'ALLAH AŞKINA BEN BU ADAMA NE DİYEYİM'

Değerli arkadaşlarım eğitim konusunda konuşacaktım ama bugün farklı bir gelişme oldu. Erdoğan bugün Kızılcahamam'da konuştu. Benim için diyor ki kriz diyor, bir kere ekonomi öğren diyor. Ama şu Allah'ın hikmetine bakın 16 dakika önce aynı konuşmada 'Özel sektörümüzün bu krizi fırsata çevireceğine inanıyorum.' Allah aşkına ben bu adama ne diyeyim. 
Erdoğan'ın önünde prompter var onu okuyor. Öncesinde okusa baksa bu ne arkadaşlar diye sorar ama onu da yapamıyor. Ben rahatlıkla diyorum ki kriz var. Kriz var mı yok mu anlamak için uzman olmaya gerek yok. Vatandaşın mutfağında yangın var. Oraya bakacaksın. Tabi Saray'da kriz miriz yok.
'DOLARLA İHALE ALANLAR KRİZİ FIRSATA ÇEVİRDİ'

Dolarla ihale alanlar krizi fırsata çevirdi. Dolar endeksli köprü, tünel geçişleri var. Tabi onlar da fırsata çevirdi. Dolarla garanti verilenler var. Bunların da keyfi yerinde, bir sorunu yoktu.
Efendim diyor ki biz dışarı gidiyoruz, yatırımcıyı çekmek için. Yatırımcının bu ülkeye gelmesi için öncelikle demokrasi olması gerekir. Senin ülkende demokrasi varsa, can ve mal güvenliği varsa yatırımcı gelir. Peki niye yurt dışına gidiyorlar para dilenmek için. 
Eğer bir ülkede insanlar geçinemediği için kendini yakıyorsa o ülkede kriz var demektir. Ne demek kriz yok, krizin göbeğindeyiz ama henüz başındayız. Henüz vatandaş tam krizi hissetmedi, çarşı pazara tam yansımadı yansıyacak. Bütün bunları dış güçlere bağlıyordu Recep bey. E sen ne yapıyorsun dış güçleri ülkeyi yönetecek hale getirdi? Ülkeyi dış güçler yönetiyorsa sen ne yapıyorsun kardeşim. Sen yönetiyorsan dış güçlere kaptırıyorsan bu milletin yakasından düş kardeşim.
'ANLAŞMAYI İMZALAYAN DAMAT GÖREVDE KALACAK MI?'

Bu milletin ekonomisini dış güçlere sen teslim etmedin mi? Anlaşmayı sen imzalamadın mı? Erdoğan şimdi çıkmış "Bakan arkadaşlarıma fikri danışmanlık almayacaksınız" dedi. Ben 10 soru sordum yanıt veremedi ve sözleşmeyi iptal etti. Bir sorum daha var o anlaşmayı yapan damat o koltukla kalacak mı kalmayacak mı? O anlaşmayı kaç dolara attınız.
<< Önceki Haber McKinsey'le anlaşmayı imzalayan damat görevde kalacak mı? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER