McKinsey için AKP bir şey vermedik diyor ama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, McKinsey ile anlaşmanın iptal edildiğini önceki gün resmen kamuoyuna açıklamıştı. Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker ise, bugünkü köşesinde konuyla ilgili olarak dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

SHABER3.COM

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 27 Eylül’de ABD’de katıldığı bir konferansta, Türkiye’nin McKinsey adlı şirketle anlaşıldığını duyurmuştu. Albayrak’ın açıklamasının ardından Türkiye’de büyük bir tartışma başlamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, McKinsey ile anlaşmanın iptal edildiğini önceki gün resmen kamuoyuna açıklamıştı.

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker ise, bugünkü köşesinde konuyla ilgili olarak dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Toker, "İstanbul'da kurulu bir şirket olan McKinsey Danışmanlık A.Ş.'de çok değil üç hafta önce şirketin imza ve temsil yetkisine sahip isimlerde değişiklik yapılmış" derken, "Şirketin, New York'ta ikamet eden ABD'li üst düzey yönetici ve hukukçuları Türkiye'deki büyük ölçekli sözleşmeler konusunda yetkili ve temsilci kılınmış" diye belirtti.

Bu değişikliklerin Ticaret Sicili Gazetesi'nde yayımlandığını ifade eden Toker, "İşin içinde Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi'nden yapılacak bir ödeme olmasa, koca şirketin üst düzey yöneticileri yetkili kılınır mı" diye sordu.

Toker, McKinsey'in 23 yıldır Türkiye'de olduğunu vurgularken, "McKinsey gibi danışmanlık şirketleri, bir ülkeye memleket değil 'pazar' diye bakar" dedi. Toker ayrıca, hiçbir şirketin, karını artırmadığı bir ülkede 23 yıl boyunca durmayacağının da altını çizdi.
<< Önceki Haber McKinsey için AKP bir şey vermedik diyor ama! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER