Marketi soymaya çalışan 3 kişi aylar sonra yakalandı


ANKARA (CİHAN)- Ankara'da bulunan bir markete girerek soygun gerçekleştirmeye çalışan kar maskeli ve silahlı 3 kişi olaydan 5 ay sonra yakalandı. Zanlılar, markette bulunan iki bekçinin darp ederek, ellerini ve ayaklarını plastik kelepçe ile bağlayıp etkisiz hale getirerek bekçiye ait telefonu ve 600 TL parayı alıp kayıplara karışmış, olaydan yaklaşık 20 gün kadar sonra aynı markete ait para nakil aracına Bağlum Çevreyolu üzerinde plakası alınamayan bir araçtan pompalı tüfekle ateş açarak durdurmak istemiş, bu sırada oradan geçmekte olan bir otobüs şoförünün ateş edildiğini görerek durması nedeniyle şahıslar olay yerinden kaçmıştı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü internet sitesinde yer alan açıklamada, "13.10.2014 günü gece saatlerinde, Anadolu Bulvarı üzerinde bulunan Peynirci Market isimli iş yerine kar maskeli ve silahlı iki şahıs girmiş, burada görevli iki bekçiyi darp ederek ellerini ve ayaklarını plastik kelepçe ile bağlayıp etkisiz hale getirdikten sonra, içeride bulunan iki adet çelik kasayı açmaya çalışmış, açamayınca bekçiye ait telefonu ve 600 TL parayı alarak kaçmıştır. Olaydan yaklaşık 20 gün kadar sonra aynı markete ait para nakil aracına Bağlum Çevreyolu üzerinde plakası alınamayan bir araçtan pompalı tüfekle ateş açılarak durdurulmak istenmiş, bu sırada oradan geçmekte olan bir otobüs şoförünün ateş edildiğini görerek durması nedeniyle şahıslar olay yerinden kaçmıştır. Araçta yüklü miktarda para olduğu ve şoförün vücudunda çok sayıda saçma isabeti olması nedeniyle yaralandığı bilgisi alınmıştır." denildi.

Açıklamada, Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerince her iki olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen şüphelilere ait yedi ayrı adrese eşzamanlı olarak yapılan operasyonda E.A., B.T. ve Ö.A. isimli şahısların yakalanarak gözaltına alındığı kaydedildi. Şüpheli şahıslar yapılan sorgularında suçlarını kabul ederek itirafta bulundukları, yakalanan şüphelilerin farklı zamanlarda ve farklı illerde birçok hırsızlık olayına karıştıkları tespit edildiği ifade edildi. Açıklamanın son kısmında ise şüphelilerin, haklarında düzenlenen soruşturma evraklarıyla birlikte 05.03.2015 günü Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildiği ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildikleri belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Marketi soymaya çalışan 3 kişi aylar sonra yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER