Mardin'de seçime katılım oranı yüksek

Mardin'de seçime katılım oranı yüksek

Mardin'de 26. Dönem Milletvekili Seçimi için oy verme işlemi sabah saat 07.00'da başladı. Mardin'de 695 bölgede bin 621 sandıkta 441 bin 76 seçmen oy kullanmak için sandığa gidecek. En fazla seçmen sayısının olduğu Kızıltepe ilçesinde ise 131 bin 138 seçmen 457 sandıkta oy kullanacak.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde ise PKK'nın hendek kazdığı mahallede bir okuldaki 6 seçim sandığı, başka okula taşınması nedeniyle vatandaşlar taşınan sandıklarda oy kullanmak için seferber oldu. Nusaybin ilçesinde 249 sandıkta 65 bin seçmen oy kullanacak. Mardin'de sabah saatlerinden itibaren vatandaşlar oy kullanmak için seçmen sandıkların bulunduğu okullara akın etti. Çoluk çocukları ile birlikte sandığa giden vatandaşların katılım oranı yüksek olduğu gözlendi. İl genelinde herhangi bir olay yaşanmaması için emniyet bütün okullarda güvenlik tedbirlerini artırdı.

87 YAŞINDA OY KULLANDI

Oy kullanım oranı yüksek olduğu Mardin'de yaşlılar da oy kullanmak için sandığa gitti. Yenişehir semtinde yaşayan 87 yaşındaki Ahmet Demir sabahın erken saatlerinden itibaren akınları ile birlikte Abdulkadir Tutaşı İlkokulu'na gelerek oyunu kullandı. Ülkenin geleceği için oy kullandığını belirten Ahmet Demir, "87 yaşındayım şu ana kadar Türkiye'de yapılan bütün seçimlerde oy kullandım." dedi.

Mardin genelinde sabah saat 07.00 başlayan oy kullanma işleminde şu ana kadar herhangi bir olumsuz olay yaşanmadığı belirtildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Mardin'de seçime katılım oranı yüksek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER