Mardin Artuklu Üniversitesi'nden Dilek Sabancı'ya fahri doktora


Mardin Artuklu Üniversitesi, ilk fahri doktora unvanını Dilek Sabancı'ya verdi. Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, "Ülkemizin en hayırsever ve eğitime büyük katkıları olan nadir ailelerden birisi olan Sabancı ailesinin bir üyesine böyle bir unvanı takdim etmek ise bizim için bir şereftir." dedi. Dilek Sabancı ise, kendisine bu unvanı layık görenlere teşekkür ederek, "Her türlü etnik kökene ev sahipliği yapan böyle bir şehirde bir müze, bir sanat galerisi açabildiğimiz için çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

2007 yılında kurulan Mardin Artuklu Üniversitesi, tarihinin ilk fahri doktora unvanını üniversite senatosunun aldığı kararla Dilek Sabancı'ya verdi. İstanbul Üniversitesi rektörlük binası doktora salonunda düzenlenen törene Dilek Sabancı'nın yanı sıra Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, eski Mardin Valisi Hasan Duruer, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, MARSEV Genel Başkanı Kemal Nehrozoğlu ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Programda konuşan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, şunları söyledi: "Mardin Artuklu Üniversitesi yepyeni bir üniversite. Senatomuz tarafından üniversite tarihimizde ilk olan 'fahri doktora' unvanının verilmesi kararı ise bizi oldukça mutlu etti. Ülkemizin en hayırsever ve eğitime büyük katkıları olan nadir ailelerden birisi olan Sabancı ailesinin bir üyesine böyle bir unvanı takdim etmek ise bizim için bir şereftir. Sizlere Mardin'e yapmış olduğunuz ve ileride yapılmasını umduğumuz değerli katkılardan dolayı teşekkür ediyorum"

Dilek Sabancı da konuşmasında, hayatında ilk defa bir doktora unvanı almaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Bir aksiyonun başka aksiyonları da arkasından getirdiğini belirterek, "Kazandığımız paraları ülkemiz için harcayabiliyoruz. Sabancı ailesi olarak buna çok önem veriyoruz. Her türlü etnik kökene ev sahipliği yapan böyle bir şehirde bir müze, bir sanat galerisi açabildiğimiz için çok mutluyuz. Çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Dilek Sabancı'ya Akademik Kıyafeti'ni giydirerek "Fahri Doktora Diploması"nı takdim etti ve Mardin Artuklu Üniversitesi Rozeti'ni taktı. Dilek Sabancı'ya ayrıca Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından bir plaket takdim edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Mardin Artuklu Üniversitesi'nden Dilek Sabancı'ya fahri doktora Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER