Mansur Yavaş mazbatasını aldı

CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Mansur Yavaş, mazbatasını aldı.

SHABER3.COM

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Mansur Yavaş, mazbatasını aldı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), AKP'nin oyların yeniden sayılması yönündeki itirazının ardından, Yavaş bugün Hacı Bayram Camii ziyaretinin ve sabah namazının ardından mazbatasını almaya gitti.

Cami çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Yavaş, "Bugün mazbatayı alacağız. Biz de ilk olarak Ankara'nın kurucularından Hacı Bayram'ı ziyaret edip, duamızı ettik. Mazbatamızı aldıktan sonra da Anıtkabir'e gidip Ankaramızı başkent yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurunda saygı duruşunda bulunup, daha sonra görevimize başlayacağız. 'Hadi Bismillah' dedik, başlıyoruz" dedi ve ardından da mazbatasını aldı.

Yavaş öğleden sonra, belediyenin önünde vatandaşlara seslenecek.

Seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından da hedef gösterilen Yavaş'la ilgili AKP medyasında da büyük bir karalama kampanyası yürütülmüştü. 

Erdoğan, Yavaş için "Belediye başkanlığını Ankara'da yapacak kapasitede biri değil' iddiasında bulunmuş ve şu sözlerle Yavaş'ı hedef almıştı:

"Öyle sahte senet yaz, ondan sonra çeşitli şeylerle, yargıda kesinleşmiş, böyle bir durumu var. Bu zatın zaten seçim öncesi ya da seçim sonrası ne olacağı belli değil. Ankara bir belirsizlik içerisinde olan bir durumda. Yasal olarak duruma baktığınız zaman seçimden sonra zaten yargı kararı belli olduğuna göre gereken kararı kovalanacaktır. Bu senetle ilgili olarak adı geçen şahıs ‘benim böyle bir şey ile yakından uzaktan alakam yok' diyor.

Yavaş, vergi noktasında da vergi kaçakçısı. Maliye Bakanlığı kayıtlarında bu durum da geçiyor. Neresinden tutarsanız elinizde kalıyor. Böyle bir insanın Ankara gibi bir yere belediye başkan adayı olması hazmedilemez."

<< Önceki Haber Mansur Yavaş mazbatasını aldı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER