Manisa gözaltına alınan öğretmenler sağlık kontrolünden geçirildi


Manisa'da polisin, Öğretmenler Günü'nde özel bir eğitim kurumuna bağlı okullara, "makul şüphe" gerekçesiyle eşzamanlı baskınlar düzenleyip öğrencilerin gözü önünde gözaltına aldığı yedi öğretmen ve evlerinde gözaltına alınan üç kişi, sağlık kontrolünden geçirildi. Hamile olduğu için raporlu olan bir kişi ise sağlık kontrolüne götürülmedi.

Dün gözaltına alınan erkek öğretmenler E.K., İ.D., A.D., M.Y. ve F.S.B., kadın öğretmenler S.S. ve H.Ö. ile ev hanımları H.K. ve K.A., bu sabah Manisa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Dün sabahtan beri gözaltında bulunan 10 kişi, ardından ifadelerinin alınmasına devam edilmek üzere tekrar İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Başsavcılık tarafından hakkında yakalama kararı çıkarılan Ü.G.D.'nin ifadesininse hamileliğinden dolayı raporlu olduğu için evinde alındığı öğrenildi.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Öğretmenler Günü'nde özel bir eğitim kurumuna bağlı okullar ve çeşitli adreslere eşzamanlı baskınlar düzenlenmişti. Özel bir eğitim kurumuna bağlı okullarda çalışan yedi öğretmen, öğrencilerinin gözü önünde, aralarında ev hanımlarının da olduğu üç kişi de evlerinden gözaltına alınmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Manisa gözaltına alınan öğretmenler sağlık kontrolünden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER