Manisa'da beyaz eşya yetkili serviscilerinin başı korsanlarla dertte

Manisa'da beyaz eşya yetkili serviscilerinin başı korsanlarla dertte

Manisa'da beyaz eşyada yetkili servis olan esnafın başı, kendilerini yetkili servis olarak tanıtan kayıt dışı çalışan kişilerle dertte. Müşterilerin cihazlarını yüksek fiyatlarla tamir etmeye çalışan korsan servisler, işi yapamayınca da müşteriyi gerçek yetkili servislerin adresine yönlendiriyor. Müşteri ile tartışma yaşayan yetkili servisler ise vatandaşları korsan servislere karşı uyararak, mağdur olunmaması için sadece 444'lü servis numaralarının aranmasını istedi.

Manisa Elektrik Teknisyenleri Esnaf Odası Adem Yüküm, oda üyesi yetkili servis bayileriyle birlikte korsan yetkili servislerle ilgili yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle oda binasında bir basın toplantısı düzenledi. Vatandaşları uyaran Yüküm, yetkilileri de göreve davet ederek kayıtdışı çalışan, hem esnafa hem vatandaşa zarar veren bu kişilerin tespit edilmesini istedi.

Yüküm, "Gündemimizdeki en büyük sıkıntı zehirli bir şekilde zarar veren kayıtlı dahi olsa ki kayıtdışı olduğunu tespit ediyoruz, başka bölgeden gelip Manisamıza gelerek vatandaşların evlerini arayıp, 'Biz özel servisiz, çalışmalarımız var. Size indirim yapıyoruz. Bakım ve onarım yapıyoruz' şeklinde evlere telefon edip, afişler yaptırarak kapılar, pencerelere, duvarlara asıp evlere tamamen sızıyorlar. Bunlar da şuandaki meslek erbaplarımıza büyük zararları var. Bunların takipçisi olması gereken vergi dairesi, meslek odası birlik başkanımız Hasan Geriter tarafından, TSE tarafından veya SGK'ya buradan sesleniyorum bunların da duyarlı olmasını istiyorum. Bunların yer tespitinin yapılarak bunların yuvalarında tamamen zehirlerinin alınmasını istiyoruz. Bunlar zehir saçıyor. Hizmet verirken mevcut esnafa zarar veriyor, vergi veremeyecek duruma getiriyor, kriterlerini koruyamayacak duruma getiriyor. Sosyal güvenlik açısından ödediği Bağ-Kur'u, SGK'yı ödeyemeyecek duruma getiriyor. İş güvenliği ile ilgili yapmış olduğu bütün sağlıklı elemanlarına aylık ödedikleri parayı ödeyemeyecek duruma getiriyor. Tamamen mevcuda zarar veriyor." dedi.

İNTERNET ÜZERİNDEN ULAŞILIYOR

Manisa'da 8 aydan beri yetkili servis olan Hakan Şen de son bir ayda kendilerine 12 kişinin gelerek şikayetçi olduklarını ve korsan servisler nedeniyle vatandaşlarla karşı karşıya kaldıklarını belirterek şunları söyledi: "Giden servislerin kalitesiz hizmetinden, müşterileri dolandırmalarından kaynaklı olarak bize ulaşmalarıyla bunları tespit ettik. İnternet çağında yaşıyoruz. İnternet kanalıyla web sitesi kuruyorlar. Kendi adresleri İzmir'de bir adres. Bu sitenin adı altında başlıca büyük markaların yetkili servislerinin ismini kullanarak, teknik servis ibaresini kullanarak insanları yanıltıyorlar. Müşteriye yetkili servis adı altında gittikleri için fahiş fiyatlar çıkarıyorlar, yüksek rakamlar çıkarıyorlar ve sorun yaşadıklarında da hangi markayla sorun yaşadılarsa o markanın adresine yönlendiriyorlar."

15 yıldır Manisa'da yetkili servis olan Ersan Kuz da şunları ifade etti: "Bizim buradaki asıl amacımız odaya kayıtlı, vergisini veren, mahallelerdeki özel servislerden değil çünkü bu arkadaşlarımız da ekmek yiyorlar bu işten. Bizim buradaki tek amacımız kendini yetkili servis olarak tanıtıp, insanları yanıltan kişilerden bahsediyoruz. Vergisini vermiyorlar, odalara kayıtları yok. Sadece satın aldıkları bir telefon numarasıyla size ulaşıyorlar. İnsanların evine giriyorlar. Sonuçta eve gelen kişi eve girdiğinde çoğu zaman evin erkeği çalıştığı için evde bayanlar yalnız oluyor, çocuklar oluyor. Tanımadıkları kişilere kapılarını açıyorlar. Cihazların da yüzde 90'ını alıp işyerlerine götürüyorlar. Çünkü gelen kişiler işi bilmiyorlar, işi bilmesine de gerek olmuyor. Yükü taşıyabilecek iki kişinin olması yeterli. Bir telefon numarasıyla eve iki kişi geliyor, cihazı alıp götürüyor. Ortalama 350 TL'den başlayan fiyat veriyorlar." CİHAN
<< Önceki Haber Manisa'da beyaz eşya yetkili serviscilerinin başı korsanlarla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER