Manisa CBÜ Muradiye Kampüsü-şehir merkezi arası 1,5 liraya indi


MANİSA (CİHAN)- Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Muradiye Kampüsü ile şehir merkezi arasında faaliyet gösteren ulaşım kooperatifi, 2 lira olan yol ücretini 1,5 liraya indirdi. Kooperatif, öğrencileri modern otobüslerle taşıyacak.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CBÜ Muradiye Kampüsü ile şehir merkezi arasında faaliyet gösteren ulaşım kooperatiflerinin yetkilileriyle görüştü. Ziyarette, CBÜ öğrencilerinin 1,50 liraya ve modern otobüslerle taşınması konusunda mutabakata varıldığını belirten Ergün, ilgili bölgede trambüs hizmeti başlayıncaya kadar mevcut kooperatiflerin öğrencileri taşıyacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin şubat ayı meclis toplantısında gündeme gelen, söz konusu hatta iki otobüs gönderilmesi konusunun kendilerini zora sokacağını ifade eden kooperatif yetkilileri, Başkan Ergün'den bunun geri çekilmesi yönünde talepte bulundu. Ziyaretten sonra bir açıklama yapan Ergün, öğrencilerin taşınmasıyla ilgili sıkıntıların son bulması için göreve geldikleri ilk günden beri çalışma yürüttüklerini söyledi. Ergün, "Tabii orada hizmet veren kooperatiflerdeki sürücü kardeşlerimizin de mağdur olmasını istemedik. Bugünkü ziyarette, ilgili kooperatiflerin yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde öğrencilerin 2 TL yerine 1,50 TL'ye taşınması ve hizmet veren araçların modernize edilmesi noktasında mutabakata vardık. Bu aldığımız kararın, öğrencilerimize ve şoför arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi. Söz konusu kararın, Büyükşehir Belediyesi olarak hazırlıklarını sürdürdükleri trambüs hizmeti hayata geçinceye kadar uygulanacağını da aktaran Ergün, "İstasyon Caddesi'nden başlayarak eski Emniyet Müdürlüğü, Manolya Meydanı, Moris Şinasi Hastanesi Kavşağı'ndan Laleli'ye, daha sonra Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ne, buradan da CBÜ Muradiye Kampüsü güzergâhına kurmayı planladığımız trambüs hattımız hayata geçinceye kadar mevcut kooperatifler ulaşım hizmeti vermeye devam edecek. Orada hizmet veren araçların tamamı yenilenecek." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Manisa CBÜ Muradiye Kampüsü-şehir merkezi arası 1,5... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER