Terör bu defa İngiltere'yi vurdu; İntihar saldırısı olduğu kesinleşti

İngiltere kan donduran bir terör saldırısıyla sarsıldı. Ünlü popçu Ariana Grande'nin konser verdiği Manchester Arena bombalı saldırıya hedef oldu. Olayda en az 19 kişi hayatını kaybetti, 59 kişi ise yaralandı. Saldırının meydana geldiği salon çocuklarla doluydu.

Manchester'daki patlama anı kameralara yansıdı

İngiltere'de 21 bin kişilik kapasitesiyle Avrupa'nın en büyük konser salonu olan Manchester Arena'da Pazartesi gecesi yerel saatle 22.30 sularında şiddetli bir patlama meydana geldi.
İntihar saldırısı olduğu kesinleşti

İngiltere Başbakanı Theresa May'in polis tarafından "dehşet verici bir terör saldırısı" olarak değerlendirildiğini açıkladığı olayda, en az 22 kişi yaşamını yitirdi. Ölenler arasında çocukların da bulunduğunu belirten polis yetkilileri, patlamada yaralanan 59 kişinin de tedavi için hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Manchester Emniyet Müdürü Ian Hopkins, intihar saldırganının, üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiğini duyurdu. Hopkins, buna karşın saldırganın tek başına hareket edip etmediğinden emin olunmadığını açıkladı.
Büyük panik yaşandı
Konser bitiminde dinleyicilerin salondan ayrıldığı sırada gerçekleşen patlama, binlerce insanın panik içinde kaçışmasına neden olurken, olay yerine çok sayıda polis aracı ve bomba imha ekiplerinin yanı sıra 60 ambulans sevk edildi.

İngiltere'de 8 Haziran'daki erken seçim öncesi gerçekleşen olay nedeniyle hem Başbakan May, hem de diğer parti liderleri kampanya çalışmalarını askıya aldı.
IŞİD'lilerden sosyal medyada kutlama

Olayı şu ana kadar üstlenen olmazken, IŞİD destekçileri sosyal medyada kutlama mesajları yayımladı. IŞİD'le bağlantılı Twitter adreslerinden, başka yerlerde de benzer saldırılar düzenlenmesi için çağrılarda bulunuldu.
Manchester Arena'daki patlama, terör saldırısı olarak teyit edilirse, bu olay Temmuz 2005'te 52 kişinin hayatını kaybettiği Londra saldırılarının ardından İngiltere'deki en kanlı eylem olarak kayıtlara geçecek.
<< Önceki Haber Terör bu defa İngiltere'yi vurdu; İntihar saldırısı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER