Manavgat'ta heykeltraşların ortaya koyduğu 12 eser beğeniye sunuldu


1.Uluslararası Manavgat Taş Heykel Sempozyumu'nda heykeltraşların ortaya koyduğu eserler beğeniye sunuldu.

29 Eylül'de Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan 1. Uluslararası Manavgat Taş Heykel Sempozyumu 12 eserin ortaya çıkmasıyla sona erdi. Manavgat Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ile organize edilen taş ve su temalı Uluslararası Manavgat Taş Heykel Sempozyumu'na 5 ülkeden dünyaca ünlü 12 heykeltraş ortaya koydukları eserlerini ilçe halkının beğenisine sundu. Manavgat Belediyesi, 20 gün içinde yapılan heykellerin tanıtımı için ırmak kenarında açılış töreni düzenledi.

BELEDİYE BAŞKANI SÖZEN: SEMPOZYUMU GELENEKSEL HALE GETİRMEK İSTİYORUZ

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, sempozyumu su zengini Manavgat'ta geleneksel hale getireceklerini söyledi. 29 Eylül'de başlayan sempozyum 12 heykeltıraşın eserlerini ortaya çıkarmasıyla 16 Ekim'de sona erdiğini belirten Başkan Sözen sempozyuma Hacettepe Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Denizli Pamukkale Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi'nden 7 Türk; Bulgaristan, İtalya, Japonya ve Amerika'dan 5 yabancı olmak üzere 12 heykeltıraş katıldığını kaydetti. Manavgat'ın en önemli özelliğinin su olduğunun altını çizen Sözen, "Sempozyumda heykeltraşlarımız su temalı heykelleri yaparak böylesi güzel eserleri ortaya koydular. Hepsine teşekkür ediyoruz. Minnettarız. Sempozyumu geleneksel hale getirmek istiyoruz. " diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Sadettin Sarı da sanatçıların bu tür törenlerde siyasiler gibi fazla konuşmayı bilmeyeceğini, genelde ortaya koydukları eserleriyle konuşmayı tercih ettiklerini kaydetti.

Tanıtım töreninde Manavgat Belediyesi, sempozyuma katılan heykeltıraşlar Ahmet Özer, Alessio Ronaldi, Ayhan Karapınar, Ayhan Yılmaz, Caroe Turner, Hanife Yüksel, Hitoshi Tanaka, Işık Aslıhan, Leonardo Cumbo, Figen Tek Altun, Petre Petrov ve Serap Yıldız İlden'e plaket takdimi yaptı.

BULGAR HEYKELTRAŞ, MANAVGAT'A YERLEŞMEYİ DÜŞÜNÜYOR
Bulgar heykeltraş Petre Petrov, Manavgat'ın doğal güzelliğine hayran kaldığını söyledi. Manavgat'ın Side'siyle, doğal güzelliğiyle ve su zenginliğiyle insanı kendine cezbeden bir kent olduğunu vurgulayan Petrov, Manavgat'a yerleşmeyi düşündüğünü belirtti.
Japon heykeltraş Hitoshi Tanaka da Manavgat'ta su ve taş temalı sempozyumunda kalıcı bir eser ortaya koyduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Manavgat'ta heykeltraşların ortaya koyduğu 12 eser beğeniye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER