Manavgat Nashira Ultra Maratonu'nda 255 sporcu yarışacak


Antalya'nın Manavgat ilçesinde yapılacak olan Manavgat Nashira Ultra Maratonu'na toplamda 255 sporcunun katılacağı bildirildi.

Manavgat Nashira Ultra Maratonu Proje Koordinatörü İbrahim Ethem Şeker, yaptığı açıklamada, maratona 6 ülkeden 15 yabancı sporcunun kayıt yaptırdığını söyledi. İlçede düzenlenen ilk ultra maratonun yüksek mücadeleye dayalı uluslararası bir spor organizasyonu olduğunu belirten Şeker, "Nashira Ultra'nın 80 kilometre Oymapınar Dağ etabı 35 kilometre ve Seleukeia Patika etabı 11 kilomterlik bölümünü kapsayan Manavgat Nashira Ultra Maratonu parkuru, zorluk derecesi, doğal ve tarihi güzellikleriyle dünyadaki başlıca ultra maraton destinasyonları arasında özel bir yere sahiptir." dedi.

Maratonla, Antalya'nın Manavgat ilçesine, Helenistik ve Roma dönemine uzanan bir maceraya çağırdıklarını belirten Şeker, şu açıklamada bulundu: "Dünyaca ünlü masmavi sahil şeridinin yemyeşil ormanlarla birleştiği, Toros Dağlarının eteklerinde bulunan Seleukeia (Lybre) antik kentinden, masmavi göl manzaralarının ve Manavgat Şelalesi'nin eşsiz güzelliğinin kesiştiği Nashira Ultra Maratonununda limitleri zorlamaya var mısın? Rotada dik iniş ve çıkışlar, düzensiz ve değişken zemin olacağı için hava sıcaklığı ve rotanın uzunluğu da dikkat edilmesi gereken unsurlardır. Rotanın tamamının koşulması zor olabilir, bu nedenle bazı yerlerde yürümek gerekecektir." CİHAN
<< Önceki Haber Manavgat Nashira Ultra Maratonu'nda 255 sporcu yarışacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER