Manavgat buluşmasının ana teması turizm şehrine üniversite kazandırma olacak

Manavgat buluşmasının ana teması turizm şehrine üniversite kazandırma olacak

Bu sene Kurban Bayram'ının ikinci gün yapılacak olan 6. Manavgat buluşmasının ana teması turizm şehrine bir üniversite kazandırmak olacağı belirtildi.

Manavgat Sanayici ve İş Adamları Derneği (MASİAD) Başkanı Turgay Akar, 25 Eylül'de Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) yapacakları 6. Manavgat Buluşmasına, Manavgat yetiştirdiği başta 4 milletvekili olmak üzere, çok sayıda bürokrat, 2 vali, 3 kaymakam, sivil toplum temsilcisi, gazeteci, akademisyen ve 272 bilim adamından katılım daveti sözü aldıklarını söyledi. Bu sene 6.'sını düzenledikleri buluşmanın ana temasının Manavgat'a Akdeniz Üniversitesi'nden ayrı kendi ismi ile bir üniversite kurulması olacağını belirten Akar, bu bağlamda Manavgat'ın yetiştirdiği 2 rektöründe buluşmada 'bir şehirde üniversitenin' önemi hakkında bilgilendirme yapacağını kaydetti.

Bu yıl Bakanlar Kurulu kararıyla ilçeleri de üniversite kurulmasının önünün açıldığını vurgulayan Akar, Balıkesir Bandırma, Hatay İskenderun ve Antalya'nın Alanya ilçesine üniversite kurulmasına onay verildiğini hatırlattı.

İlçelerde 3 fakülte ve bir meslek yüksek okulu kurulması halinde üniversite kurulmasına izin verildiğinin altını çizen Manavgat Sanayici ve İş Adamları Derneği (MASİAD) Başkanı Turgay Akar, geçtiğimiz günlerde bunun ilk önünün Manavgat MATSO Turizm Fakültesi'nin temelinin atılması olduğunu Manavgat buluşmasında da 2 hayırseverin 2 fakülte yapımıyla birlikte en kısa zamanda turizm şehrine kendi ismiyle bir üniversite kurulmasına MASİAD olarak öncülük edeceklerini ifade etti.

Son günlerde Manavgat'ta üzücü olayların olduğunu belirten Akay, toplumsal huzur ve barış için herkesin sağduyuyu elden bırakmaması gerektiğini sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Manavgat buluşmasının ana teması turizm şehrine üniversite... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER