Mamak'ta Alevi ve Kürt evleri işaretlendi

Evrensel Gazetesi’nin haberine göre, Mamak’ta bulunan bir binada Alevi ve Kürt ailelerin evlerinin kapısına çarpı işareti konuldu. 25 daireli binada 8 Alevi, 2 de Kürt ailenin yaşadığı evin kapısına atılan çarpı işaretleri, mahalleliyi tedirgin etti. Mahalle sakinlerinden PSAKD Ankara Şube Başkanı Ali Ekber Üngörmüş, binada Alevi ve Sünnilerin yan yana oturmasına rağmen sadece Alevi ve Kürt evlerinin işaretlenmesinin, olayın çocuk işi olmadığının göstergesi olduğunu söyledi.

samanyoluhaber.com

8 ALEVİ, 2 KÜRT AİLENİN EVLERİNİN KAPILARINA İŞARET

Üngörmüş, kendisinin kadın kuaförü işlettiğini ve dükkanına gelen bir kadının evlerinin işaretlendiğini söylemesi üzerine ev işaretleme olayını öğrendiğini aktararak, “Kadın bana olayı aktardıktan sonra kapılardaki siyah kalemle konulan işaretleri silmişlerdi. Ancak ertesi gün bu işaretler kırmızı kalemle bir daha konuldu” dedi. Üngörmüş, şu ana kadar Alevi ve Kürtlere yönelik bir tehdit olmadığını ancak olay sonrasında ailelerin tedirgin olduğunu vurgulayarak, “Bu iş çocuk işi değil. Valilikle görüştük. Mahallede güvenlik önlemleri aldılar. Polis mahallede gezmeye başladı” diye konuştu.

Üngörmüş, Ankara’nın göbeğinde böyle bir olayın yaşanmasının kabul edilemez olduğunu belirterek,

Sivas, Maraş ve Çorum Katliamlarını hatırlattı. Üngörmüş, kendilerine yönelik bu tehdidin önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Evrensel
<< Önceki Haber Mamak'ta Alevi ve Kürt evleri işaretlendi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER