Maliye Bakanı: Merak etmeyin piyasalar yatışır

Maliye Bakanı Naci Ağbal, döviz ve petrol fiyatlarındaki artış hakkında yaptığı yorumda dalgalanmaların olduğunu söylerken "Hepsi yatışacak" dedi. Ağbal, 'bu gelişmelerin hızlı bir şekilde bertaraf edileceğini' öne sürdü

SHABER3.COM

Dolar ve euro bu hafta içi kendi rekorlarını kırdı. Dolar kuru 4.20'ye dayanırken, euro da 5.19 seviyesini geçti. Türk Lirası'ndaki büyük değer kaybı ile zam haberleri de peşpeşe geldi. Hafta içi motorine gelen 2 zam ile birlikte fiyatlar 30 kuruş arttı. En son olarak bugün de benzine 16 kuruşluk bir zam geldi ve İstanbul'daki litre fiyatı 6.10 lira oldu.

'BUNLARIN KALICI OLMAYACAĞINI HERKES BİLİR…'

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Ağbal da şöyle konuştu:

"Gelişmiş ülkelerin merkez bankalarının faiz kararları da finansal piyasalarda dalgalanmaları beraberinde getirdi. Bugünkü meseleler bir boyutuyla uluslararası piyasalardaki gelişmelerin Türkiye'ye yansıması, bu dalgalanmalar kalıcı değil. Bunların kalıcı olmayacağını piyasadaki herkes bilir. Merak etmeyin bugün dalgalanmalar var, onların hepsi yatışacak. Onun için geçici bir dalgalanma etkisi olarak ortaya çıkan bu gelişmeler, çok hızlı bir şekilde bertaraf edilecek."

<< Önceki Haber Maliye Bakanı: Merak etmeyin piyasalar yatışır Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER