'Maliye bakanı haber uçurdu, dövizde haksız kazanç elde edildi'

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, hükümetin bazı yabancı yatırımcı kuruluşlara dövizi düşürecek adımlar atılacağına yönelik bir toplantıyla bilgi vererek, bu yatırımcılar lehine haksız kazanç sağlattığını öne sürdü.

SHABER3.COM

HDP’li Paylan’ın ‘çeşitli kaynaklardan elde ettiği bilgiler’e dayandırdığı iddiasına göre, Maliye Bakanı Naci Ağbal, 29 Mart 2018 perşembe günü sabahı, Türkiye’de portföy yatırımı yapan yabancı kurumların temsilcileri ile toplantı yaparak, onlara ‘gelecek hafta dövizi düşürecek adımlar atacağız’ bilgisini verdi.

29 Mart 2018 perşembe günü sabah saatlerinde dolar kuru 4 lira seviyesinin üstünde seyrederken, öğlen üç saat içerisinde dolar kuru 3.94 lira seviyesine düşmüştü.

Paylan bu süre zarfında dolar kurunu düşürecek uluslararası veya ulusal herhangi bir haber akışı yokken, kurdaki oynamanın Ağbal’ın bazı yabancı kurumlarla yaptığı toplantıdan kaynaklandığını belirtti.

‘MALİYE BAKANI SUÇ İŞLEDİ’

Bu bilgileri alan kurum temsilcilerinin döviz piyasasına satıcı olarak girip dolar kurunun düşmesini sağladıklarını öne süren Paylan, “Peki, bu bilgilerin bir grup yatırımcıya erken verilmesinin haksız kazançlara yol açacağını ve bu eylemin suç olduğunu Maliye Bakanı bilmiyor mu” diye sordu.

Paylan’ın bu bağlamda Maliye Bakanı Ağbal’a yönelttiği sorular şu şekilde:

* 29 Mart 2018 perşembe sabahı portföy yatırımcıları ile toplantı yaptınız mı?
* Bu toplantıda, dolar kurunu düşürecek hangi adımların bilgisini verdiniz?
* Bu toplantı, başbakan ve ekonomi koordinasyon kurulu üyelerinin bilgisi dahilinde mi yapıldı?
* 31 Mart 2018 cumartesi günü, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ekonomi yönetimine yaptığı sert eleştirilerin sebebi bu toplantı mıdır?
* Bu bilgilerin bir grup yatırımcıya erken verilmesinin haksız kazançlara yol açacağını ve bu eyleminizin suç olduğunu biliyor musunuz?
* İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?

Kronoshaber.com
<< Önceki Haber 'Maliye bakanı haber uçurdu, dövizde haksız kazanç... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER