Mali Şube ve KOM ekiplerinden dershaneye 'vergi usul' baskını


Elazığ'da sabah saatlerinde FEM Dershanesi merkez şubesi ile Ufuk FEM şubesine Mali Şube ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesine bağlı ekipler tarafından baskın yapıldı. Dershane öğrencilerini 'ders yok' denilerek geri çeviren polislerin, dershanede vergi usul kanununa aykırı bir durum var mı yok mu diye araştırma yaptığı belirtildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan kurum avukatı Mustafa Atalar, "Vergi usul kanunu hakkında bir usulsüzlük var mı yok mu diye bununla alakalı evraklarda inceleme yapılıyor. Bugüne kadar insanların güveni ile büyümüş, insanların güveni ile üniversiteye öğrenci kazandırmış bir kurumun arandığını görüyoruz. Bunun hangi sebep, hangi saik ile yapıldığını herkes biliyor." dedi.

Dershaneye baskının hangi saik ile yapıldığını herkesin bildiğini aktaran Avukat Mustafa Atalar, "Hangi düşmanlık hisleri ile yapıldığını herkes biliyor. Bir sene öncesine kadar 'bu kurumlara öğrencilerinizi göndermeyin, bu kurumlara gitmeyin' diye korku oluşturanlar, şimdi de halkımızın buna itibar etmediğini görmesi üzerine bir kin operasyonu yapmaktadır. Biz hukuk çerçevesinde bunun tek tek hesabını soracağız. Bu operasyonu yapan yetkililer, bu kararı alan hakimler, bu talimatı veren savcılar, bunların hepsinin hesabını verecekler. Şunu da sormak istiyorum; bu kararı veren hakim ve savcı bu kurumlara güvenmiyorsa, neden çocuklarını yıllarca bu kurumlara gönderdiler ve halen gönderiyorlar." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Mali Şube ve KOM ekiplerinden dershaneye 'vergi usul' baskını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER