Mali müşavirler kadınlar için 'perde'yi araladı


Erdem Erdoğan yönetimindeki Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Tiyatro Topluluğu'nun meslek mensuplarından oluşan ekibi, Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği yararına 'Tersine Dünya' adlı iki perdelik tiyatro oyununu Uğur Mumcu Sahnesi'nde sahneledi. Oda yönetimini temsilen Yönetim Kurulu Sekreteri Sabiha Işık'ın da katıldığı tiyatro gösterimine meslek mensupları, aileleri ve Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği yönetimi ile üyeleri de ilgi gösterdi.

Bilet satışından elde edilen gelirin, Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği'ne bağışlanacağı tiyatro gösteriminin sonunda, Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Dilek Üzümcüler sahneye çıkarak, BSMMMO Yönetim Kurulu Sekreteri Sabiha Işık'a teşekkür plaketi takdim etti. BSMMMO Yönetim Kurulu Sekreteri Sabiha Işık, "Sosyal Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikler Komisyonumuzun katkılarıyla, Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği yararına düzenlenen bu geceye katılan herkese teşekkürlerimi sunuyor, oyunda sahne alan tüm meslektaşlarımı tebrik ediyorum" dedi.

Geceye bilet alarak katkıda bulunan herkese teşekkür eden Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Dilek Üzümcüler ise geceden elde edilen gelirin yerine ulaştırılacağını kaydetti. Üzümcüler, BSMMMO yetkililerine ve tiyatroda sahne alan tüm meslek mensuplarına da teşekkürlerini sundu. Etkinlik, oyunda sahne alan meslek mensuplarına teşekkür belgesi verilmesi ve oyunun ses-ışık tasarımı sorumlusu Çağrı Dulun'a plaket takdim edilmesi ile sona erdi.

OYUNUN KONUSU

Türk edebiyatının usta kalemi Orhan Kemal'in kaleminden tiyatroya uyarlanan 'Tersine Dünya' bir kenar mahallede geçiyor. Toplumdaki kadın ve erkek rollerini mizahi bir üslupla tartışmaya açan oyun, toplumsal yapıdaki çarpıklıkları da gerçekçi bir biçimde gözler önüne seriyor. Bitirim Leyla'nın, gecenin zifiri karanlığında mahalleye naralar atarak dalmasıyla başlıyor oyun. Evlerde, karılarını sabırla bekleyen bıyıklarını süpürge etmiş, ömürlerini kadınlarına adamış, çamaşır, bulaşık, yemek üçgeninde ömrünü törpüleyen erkekler var. Erkek egemen dünyanın figürleri bu kez kadınlar. Üçkâğıtçılık yaparak kocası Süleyman'ın ve oğlu Cemal'in geçimini sağlayan Bitirim Leyla, oyunun eksenini oluşturmakta. Süleyman, Leyla'nın dayağına, şiddetine maruz kalsa da, sevgisinden gram eksiltmeyen, saf, namuslu bir ev erkeği. Bitirim Leyla'nın bir mahalle kargaşasının ardından hapse düşmesiyle her şey değişiyor. Yoklukla, yoksullukla, olanaksızlıklarla cebelleşen, ama fevkalade saf bir hayat süren 'eski' gidiyor, yerine kısa süreçte en kısa yoldan para kazanıp sınıf atlama telaşında, her türlü yanlışı kabullenen 'yeni' geliyor. Bu yeni zaman tiplerinin bir gece eğlencesinde olanlar olur, gecede silahlar konuşur.
CİHAN
<< Önceki Haber Mali müşavirler kadınlar için 'perde'yi araladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER