Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 bütçesi 503 milyon lira


Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, kasım ayı toplantısında belediyenin gelecek yıl için bütçesi 503 milyon lira olarak kabul edildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, kasım ayı toplantısına yapılan 3'üncü birleşimle devam edildi. Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şefik Şengün başkanlık etti.

Toplantıda, gündem maddeleri içerisinde yer alan yeni nikah sarayı Plan ve Bütçe Komisyon raporu doğrultusunda yıllık 60 bin lira bedelle 10 yıllığına Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.'ye kiralandı. Büyükşehir Meclisi, 2016 bütçesini de belirledi. Bütçe ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporu doğrultusunda gelecek yıl için belediye bütçesi 503 milyon lira olarak kabul edildi.

Toplantıda ayrıca Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 mali yılı ücret tarifesi de Plan ve Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda kabul edildi. Belediye Sosyal ve İktisadi İşletmesi kurulması da yine komisyon kararı doğrultusunda kabul edildi. Büyükşehir Belediye Meclisi, toplantıda gündemde yer alan imar maddelerinin de bir kısmını görüşerek karara bağlarken, kasım ayı toplantısının son birleşiminin 30 Kasım Pazartesi günü saat 14.00'de yapılması kararı vreildi.

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nın ardından MASKİ Genel Kurulu yapıldı. Yapılan toplantıda, MASKİ'nin 2016 Mali Yılı Bütçesi'nin 280 milyon lira olması kabul edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 bütçesi 503... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER