Mala çökme yasası!

TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşülen ceza yasalarında değişiklik öngören yasa tasarısı, Cemaat soruşturmalarına yönelik yeni bir çökme planını içeriyor. Taslağa göre, mahkemeye ve savcıya gelmeyen kaçak sayılacak. Yurtdışına kaçan sanığın malına el konulacak.

samanyoluhaber.com

MALA ÇÖKME YASASI

TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşülen ceza yasalarında değişiklik öngören yasa tasarısında, Cemaat soruşturmalarına yönelik yeni bir gasp düzenlemesi yapıldı. 

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarından sonra yasadan çıkarılan, suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçlaması söz konusu olduğunda, “mala el koyma, telefon dinleme ve teknik takip” yapılması düzenlemesi yeniden getirildi.

‘KAÇAK’ TANIMI DEĞİŞTİ

Habertürk'ün haberine göre Ceza Muhakemesi Kanunu’nun “kaçak” tanımı değiştirildi. İddianame hazırlanmadan önce yani ‘soruşturma’ aşamasında da yurtiçinde saklanan ya da yabancı ülkede bulunan, bu nedenle savcının ulaşamadığı kişiler ‘kaçak’ sayılacak.

Mevcut yasada, mahkemeye gelmeyen ‘kaçak’ların mallarına, haklarına ve alacaklarına el konulabilirken, değişiklikle, soruşturma aşamasında, ‘kaçak’ kişinin mallarına ve alacaklarına Cumhuriyet Savcısı’nın istemi üzerine sulh ceza hâkimleri el koyma kararı verecek. Mallar kayyıma devredilecek.


<< Önceki Haber Mala çökme yasası! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER