Mahmut Tanal'dan Davutoğlu'nu zorlayacak sorular

CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal Çağlayan Adliyesi'nde şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz ile ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması isteğiyle soru önergesi verdi.

Mahmut Tanal'dan Davutoğlu'nu zorlayacak sorular

Mahmut Tanal verdiği soru önergesinde Mehmet Selim Kiraz'ın korumalarının saldırıdan 10 gün önce çekildiği iddialarına dikkat çekti ve oluşan güvenlik açığıyla ilgili çarpıcı sorular sordu.

İşte Mahmut Tanal'ın verdiği soru önergesi:

1- İstanbul Çağlayan Adliyesi’deki makamında Şehit edilen Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz’ın korumalarının saldırıdan 10 gün önce İl Koruma Kurulu kararı ile çekildiği iddiaları doğru mudur?

2- Hâkim ve savcıların korumalarının kaldırılmasının gerekçeleri nelerdir?

3- Bu büyük güvenlik açığı oluşturan kararın yol açacağı zaafiyetlere karşı hangi önlemler alınması planlanmaktadır?

4- Önümüzdeki zaman diliminde hakim ve savcılarımızın can güvenliği nasıl sağlanacaktır? Hakim ve savcılarımızın can güvenliğini sağlamak için hangi önlemler alınacaktır?

5- Her ne kadar sahte kimlikle olsa dahi iki terör örgütü üyesinin ellerinde silah, bayrak, flama, plastik kelepçe ve bombalarla rahatça içeri girebilmesinin sebepleri nelerdir? 

6- Saldırgan şahısların gerekli kontrolleri neden yapılmamıştır?  Bu ihmallerin sorumluları kimlerdir? Bu kişiler hakkında herhangi bir idari ve cezai işlem yapılacak mıdır?

7- Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) bu saldırı konusunda herhangi bir istihbarat almış mıdır? Bu istihbarat Başbakanlığa bildirilmiş midir? Bu istihbarat Başbakanlığa bildirildi ise neden gereken tüm güvenlik önlemleri alınmamıştır?

8- İstihbarat zaafiyeti söz konusu ise bu zaafiyetin sorumluları kimlerdir? Bu sorumlular hakkında herhangi bir idari ve cezai işlem yapılacak mıdır?

<< Önceki Haber Mahmut Tanal'dan Davutoğlu'nu zorlayacak sorular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER