Mahkemeden 'inanılmaz' karar

Giresun'un Eynesil ilçesinde geçen yıl henüz aydınlatılamayan bir olay sonucu yaşamını yitiren Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan, adalet arayışını sürdürürken, Giresun Sulh Ceza Mahkemesi'nden ilginç bir karar geldi. Karara göre kızı için adalet arayan babanın akıl sağlığının yerinde olup olmadığını tespiti için, Şaban Vatan polis marifetiyle akıl hastanesine götürülecek.

SHABER3.COM

Giresun'un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018'de şüpheli bir olay sonucu yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan adalet arayışını sürdürüyor. Rabia Naz'ın ölümünün ardında bazı siyasi isimlerin bulunduğu ve olayın üstünün örtülmeye çalışıldığı konuşulurken, mahkemeden ilginç bir karar geldi.

Giresun Sulh Ceza Mahkemesi, kızı için adalet arayan Şaban Vatan'ın akıl sağlığının yerinde olup olmadığını tespit edilmesini istedi. Karara göre Şaban Vatan, polis marifetiyle evinden alınarak Samsun Ruhs Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne götürülecek. Kararın UYAP sistemine yansıdığı öğrenildi. 



Şaban Vatan'ın kardeşi Muhammet Vatan'ın "kardeşinin akıl sağlığının yerinde olmadığı" yönndeki ifadesine dayanan mahkeme, Şaban Vatan'ın hastaneye sevkini talep etti. Muhammet Vatan'ın ise olaya adı karışan siyasi isimlerden Nurettin Canikli'yle birlikte hareket ettiği biliniyor. 

ŞABAN VATAN: HERHALDE DELİRTİP SUSTURMAYA ÇALIŞACAKLAR BENİ

medyablok’a konuşan Şaban Vatan, "Asılsız belgelerle beni hastaneye götürüyorlar. Orada ne işlem yapacaklarını da bilmiyorum. Şimdilik 3 hafta yatış verdiler. Ama herhalde delirtip susturmaya çalışacaklar beni" dedi.
<< Önceki Haber Mahkemeden 'inanılmaz' karar Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER