Mahkeme TÜRKSAT'a evet demedi!

TÜRKSAT'ın Samanyolu Yayın Grubu bünyesindeki 13 televizyon ve radyoyu, sözleşmesi devam ettiği halde hukuksuz bir şekilde uydudan indirme kararı ile ilgili Ankara 6. İdare Mahkemesi TÜRKSAT'ın savunmasının alınmasını kararlaştırdı.

Mahkeme TÜRKSAT'a evet demedi!

Ankara 6. İdare Mahkemesi Samanyolu Yayın Grubu televizyon ve radyolarının karartılmasına "evet" demedi. Mahkeme TÜRKSAT'tan savunma istedi. TÜRKSAT'la sözleşmesi devam ettiği halde 'telafisi mümkün olmayan zarara' yol açacağı bilinen ve yüzlerce basın emekçisinin işsiz kalmasına sebep olacak hukuksuz uydudan çıkarma kararıyla ilgili mahkeme, TÜRKSAT'ın kararına gerekçe olan bilgi, belgelerle birlikte hukuki delillerini sunmasını istedi.  TÜRKSAT'la 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunan, (Kasım ayı dahil) uydu ücretlerini peşin ve günü gününe yatıran Samanyolu yönetimi, hukuksuz girişimin iptali için kanuni gerekçelerini daha önceden sunmuştu.



TÜRKSAT'A SÜRE VERİLDİ

6. İdare mahkemesi tarafından uydudan çıkarma kararının gerekçesi sorulan TÜRKSAT'ın hukuki zeminde verilen süre içinde savunmasını sunması gerekiyor. Konuyla ilgili Samanyolu Haber'e bilgi veren Samanyolu avukatı Fikret Duran, 'mahkemenin istediği savunmayı vermeden çıkarma kararının uygulanması hukuki olmaz' diyerek TÜRKSAT'ın yargıya, kararını izah ederek hukukun çizdiği çerçevede çalışması gerektiğini ifade etti. Keyfi alınabilecek kararların hem ceza davasına, hem de tazminat davasına konu olacağı belirtiliyor.

13 TELEVİZYON VE RADYODA YÜZLERCE GAZETECİ VE BASIN EMEKÇİSİ ÇALIŞIYOR 

Yayın Grubu'na bağlı Samanyolu TV, Samanyolu Haber TV, Mehtap TV, Yumurcak TV ile Türkiye'nin ilk Kürtçe özel televizyonu Dünya TV'nin de aralarında bulunduğu 13 TV ve Radyo TÜRKSAT üzerinden yıllardır milyonlarca kişiye ulaşıyor. TV kanalları ve radyolarda yüzlerce gazeteci ve basın emekçisi çalışıyor.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Mahkeme TÜRKSAT'a evet demedi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER