Mahkeme kararını açıkladı: Berat’a damat demek suç değil

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kendisi için “Damat” ve “Utanmadan” ifadelerini kullanan eski Beşiktaş Divan Kurulu üyesi Avukat Ali Rıza Dizdar'la ilgili açtığı davayı kaybetti. Mahkeme Dizdar hakkında beraat kararı verdi.

SHABER3.COM

Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak, kendisine yönelik “Damat” ve “Utanmadan” ifadelerini kullanan eski Beşiktaş Divan Kurulu üyesi Avukat Ali Rıza Dizdar hakkında 2 yıla kadar hapis istemi ile açtığı davayı kaybetti. Hakaret davasında mahkeme, Av. Dizdar’ın beraatına karar verdi.

MAÇIN TEKRARLANMASI TALEP EDİLMİŞTİ

Halktv’nin haberine göre İstanbul Barosu’na üye Avukat Ali Rıza Dizdar’ın hâkim karşısına çıkmasına neden olan açıklaması 15 Şubat 2020’deki Beşiktaş-Göztepe maçına ilişkindi. Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş’ın, kural hatası nedeniyle 2-1 kaybedilen maçın tekrar edilmesi talebini reddetmişti. Ret kararı sonrası açıklama yapan Av. Dizdar, bu kararda dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açık etkisinin olduğunu ifade etmişti.

“AÇIK AÇIK SÖYLÜYORUM, DAMAT BUNU ENGELLEDİ”

Av. Dizdar “…Açık açık söylüyorum, bildiğim için söylüyorum. İsim de açıklayabilirim. Maç olduğu yerden devam edecekti. Ama siyasi erk, yani damat bunu engelledi. Ve damat, Sörloth’un cezasını da utanmadan 1 maça düşürttürdü. Yani bunun anlamı, Sörloth, Beşiktaş maçına çıksın diye yapılıyor. Bunlar artık görülüyor” ifadelerini kullanmıştı.

SUÇLAMA KAMU GÖREVLİSİNE ALENEN HAKARET

Av. Dizdar’ın haberlere de yansıyan bu açıklaması üzerine Berat Albayrak, 4 Mart 2020’da şikâyetçi oldu. Dizdar hakkında soruşturma izni talep edildi. Çıkan izin sonrası Av. Dizdar hakkında ‘Kamu görevlisine, görevinden dolayı alenen hakaret’ iddiası ile dava açıldı.

HAKARET ETMEDİM, DAMAT DEDİM

2 yıla kadar hapsi istenen Dizdar ise savunmasında “Benim mevcut konuşmamda herhangi bir hakaret yok. Basında ‘damat müdahale etti’ cümleleri geçiyordu. Ben de konuşmamda sadece ‘damat’ dedim. Ben konuşmamda müştekinin ismini vermedim. Herhangi bir kişiyi hedef almadım” ifadelerini kullandı.

SAVCI BERAAT İSTEDİ, MAHKEME KABUL ETTİ

Yargılamasına bu yılın başında İstanbul 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlanan davada karar dün çıktı. Duruşma savcısı, verdiği mütalaada Av. Dizdar hakkında ‘beraat’ talebinde bulundu. Mahkeme de Dizdar’ın beraatına karar verdi.

BU DAVA BİZE DAMAT BİLE DEMENİN SUÇ OLDUĞUNU GÖSTERDİ

Karara ilişkin konuşan Ali Rıza Dizdar’ın avukatı Ayhan Sağıroğlu “Bu dava bize, ‘damat’ demenin bile suç olduğunu gösterdi. Üç yıl önce soruşturması başlatıldı. Kaldı ki, toplumumuzda ‘damat’ ifadesi hiç de hakaretamiz bir anlam taşımaz. Neyse ki, duruşma savcısı da mahkeme de burada bir ‘suç’ olmadığına karar verdi ve beraat kararı çıktı” ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Mahkeme kararını açıkladı: Berat’a damat demek suç değil Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER