Mahkeme, Başbakan Yardımcısı Elvan'ın CHP'li Kara'ya açtığı davayı ret etti

Mahkeme, Başbakan Yardımcısı Elvan'ın CHP'li Kara'ya açtığı davayı ret etti

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan'ın, Karaman Ermenek'te yaşanan maden faciası hakkında açıklama yapan CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara'ya açtığı 15 bin liralık manevi tazminat davası İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildi.

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, yaptığı açıklamada, 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde mahkemenin verdiği bu kararın ifade özgürlüğü anlamında emsal teşkil ettiğini söyledi. Eleştiriye asla tahammülü olmayan bir zihniyete karşı siyaset yürüttüklerinin bilincinde olduklarını belirten Kara, "Mahkemenin ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü ve insan hakları vurgusuna en çok ihtiyacın olduğu böyle bir dönemde bu tip tüm davalara emsal olması gerekir." dedi.

5 Haziran 2015 tarihli Hürriyet Gazetesi Akdeniz ekinde gündeme dair yapılan röportaj üzerine bu davanın açıldığının altını çizen Kara, Avrupa İnsan Hakları Mahkmesi'nin (AİHM) Handyside-İngiltere kararındaki ifade özgürlüğü; sadece olağan karşılanan, zararsız ya da önemsiz görülen bilgi ve düşüncelerin açıklanması açısından değil, ayrıca devlete ve toplumun belli bir kesimine aykırı gelen, onları rahatsız eden, rahatsızlık ve endişe verici düşüncelerin açıklanması açısından da geçerlidir" vurgusunu hatırlattı.

İktidar partisi mensuplarınca açılan bu tarz davaların, düşüncenin oluşmasına, açıklanmasına, yaşamasına ve yayılmasına izin verilmeden tek tip bir toplum oluşturma amaçlarının en net göstergelerinden biri olduğunu da sözlerine ekleyen Kara, sorgulamayan, eleştirilere kulak asmayan, kendini mükemmeliyetçi bir yaklaşımla anlatmaya çalışan devlet ve iktidar yapısının temel hak ve özgürlüklerin korunmasında en büyük engel olduğunun altını çizdi. CİHAN
<< Önceki Haber Mahkeme, Başbakan Yardımcısı Elvan'ın CHP'li Kara'ya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER