Mahkeme 17 Aralık tapelerini istedi

Zarrab'ın, kendisine şantaj yapıldığı iddiasıyla şikayetçi olduğu davada mahkeme 17 Aralık soruşturma dosyasındaki dinleme kayıtlarını talep etti. Yolsuzluk tapeleri ilk kez mahkemede dinlenecek

Yolsuzlukların bilinmeyen yüzü

ABD'de tutuklu yargılanan Reza Zarrab'ın kendisinden şantajla 1 milyon dolar para istedikleri iddiasında bulunduğu gazeteci Kamil Maman, Emniyet Müdürü Orhan İnce ve eski kuryesi Adem Gelgeç'in aralarında bulunduğu sanıkların yargılanmasına devam edildi. Gazeteci Maman, duruşmada Zarrab'ın, Türkiye'de kapatılan 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasındaki iddialar nedeniyle ABD'de tutuklandığını hatırlattı. Kapatılan dava dosyasındaki deliller arasında yer alan tapelerin kendileriyle ilgili kısımlarının mahkemeye getirilmesini talep etti.

İLK KEZ DİNLENECEK

İstanbul 34. Asliye Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner tarafından kapatılan dava dosyasından, sanıklarla ilgili tapelerin mahkemeye gönderilmesine karar verdi. Mahkemeye gelmesi halinde 17 Aralık tapeleri ilk kez mahkeme huzurunda değerlendirilmiş olacak. 34. Asliye Ceza Mahkemesi daha önce de bizzat Zarrab'ın avukatları tarafından lehe delil olarak sunulan kapatılmış 17 Aralık dava dosyasının delillerini hukuki bularak kabul etmişti.

BAKANLAR TANIK OLSUN

Kamil Maman'ın avukatı Kadir Kökten, aralarında eski Bakanlar Egemen Bağış, Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar ve eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakup Saygılı'nın da aralarında olduğu isimlerin tanık olarak dinlenmesini talep etti. Kökten ayrıca A Haber kanalında yayınlanan röportajda Zarrab'ın şantaj iddiasını doğrulayamadığını belirterek, “Zarrab ile Muammer Güler arasında görüşme tapesinde Güler kendisine, ‘Bana şantaj yapıyorlar dersin ben gereğini yaparım' tarzı ifadeler kullanıyor” dedi. Mahkeme, Zarrab'ın talimatla ifadesinin alınması için ABD'deki dava sürecinin beklenmesine hükmetti. 

'REZA 'DEVLETİN ADAMIYIZ' DİYE BENİ KANDIRDI'

17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nun 1 numaralı ismi İran asıllı Reza Zarrab'ın kuryesi Adem Gelgeç (Karahan) bir önceki duruşmada çarpıcı itiraflarda bulunmuştu. Yanında yaklaşık 7 yıl çalıştığı Zarrab için şöyle konuşmuştu: “Benim üzerime şirketler açtı. ‘Biz devletin adamıyız. Devletin açıklarını kapatıyoruz. Sen de bir yönden devletin adamısın. Sana bir şey olursa siyaseten her türlü seni kurtarırım. Siyasetin kurtaramadığı yerde ben seni paramla kurtarırım' dedi”  

<< Önceki Haber Mahkeme 17 Aralık tapelerini istedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER