Mahallesinde ahlak arıyormuş

Taşgetiren kendi mahallesinde 'ahlak' arıyor: "Çeteleşmiş yapılar 'mahalle adına' biçilmedik adam bırakmıyor"

SHABER3.COM

Hürriyet yazarı Akif Beki'yle ABD Başkanı Donald Trump'ın vize yasağı üzerinden polemik yaşayan Star yazarı Ahmet Kekeç'in "Bana, mahalleden birilerini değil de, hükümetin dış politikasını eleştiriyormuş gibi geldi. Kime cevap veriyor, hangi mahalle sakinini 'kızdırmaya' çalışıyor?" dediği Ahmet Taşgetiren, yanıt verdi. Taşgetiren, "Açıklığa kavuşması lazım ki 'Mahalle adına racon kesen herkes' ortada dolaşmasın. Ağızları çamur deryası haline gelmiş duvar dibi varlıklarını mahalleden mi sayacağız, bu belli olsun. Beni duvar dibi varlıklarının dilinden tanıyanlar tanımasın, ben, mahalleye dadanan bu küfürbazlardan beriyim" ifadelerine yer verdi

Taşgetiren'in yazısından ilgili bölümler şöyle:

16 Şubat tarihli “Bir zihniyet problemi” başlıklı yazım, “Mahalle”yi kızdırmış da haberim olmamış.

Dün Ahmet (Kekeç) Bey kardeşimin yazısından öğrendim.

Gazeteciler sitesinde çıkmış, Ahmet Kekeç'le Akif Beki ile arasında “Trumpçılık” üzerine bir polemik varmış, ben de Akif'ten yana olmuşum, bu da mahalleyi kızdırmış.

Ahmet benim yazımı önce okuduğunda kendisine yönelik bir mahiyet taşıdığını düşünmemiş, Gazeteciler sitesindeki yazıdan sonra bir kere daha okumuş, gene öyle bir izlenim edinmemiş. Bana diyor ki Ahmet “Taşgetiren bana cevap veriyorsa bunu köşesinde belirtmeli, ya da adı geçen siteyi tekzip etmeli.”

Ahmet Bey kardeşimi karşılıksız bırakmak istemem.

- Önce şu “Mahalle” denen şey her ne ise onun açıklığa kavuşması lazım. Açıklığa kavuşması lazım ki “Mahalle adına racon kesen herkes” ortada dolaşmasın. Ağızları çamur deryası haline gelmiş duvar dibi varlıklarını mahalleden mi sayacağız, bu belli olsun. Beni duvar dibi varlıklarının dilinden tanıyanlar tanımasın, ben, mahalleye dadanan bu küfürbazlardan beriyim.

(...)

“Mahalle”öyle mi? Çeteleşmiş yapılar “Mahalle adına” biçilmedik adam bırakmıyor. Ahlak nerede? Yahu eli kalem tutan insanlarımız önce bir “Mahalle ahlakı” oluşturmalı değil mi?

<< Önceki Haber Mahallesinde ahlak arıyormuş Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER