Mağdur Emekçi ve Eğitimcilerden ' 1 MAYIS' çağrısı

Türkiye’de 15 Temmuz kontrollü darbe girişimi bahane edilerek kapatılan AKSİYON- İŞ ve CİHANSEN Konfederasyonları ve onlara bağlı sendikalara yönetici ve üye oldukları gerekçesiyle binlerce emekçi mağdur edildi. Emekçilerin büyük bir kısmı hukuksuz olarak açılan davalar sebebiyle cezaevlerinde tutulurken bir kısmı da Türkiye dışında yaşamak zorunda bırakıldı .

SHABER3.COM


Sendika yöneticisi ve üyesi oldukları gerekçesiyle Türkiye’de hukuksuzluğa maruz kalmış ve neticesinde Avrupa’ya gelmek zorunda kalmış bir grup eski sendikacı ‘Mağdur Emekçiler Platformu’ ile ‘Mağdur Eğitimciler Platformu’ olarak iki ayrı platform kurdular. 

Her iki platform yaklaşan 1 Mayıs ‘Emek ve Dayanışma’ günü sebebiyle ortak bir açıklama yaptı. 


Daha evvelden haklarında hiç bir soruşturma dahi bulunmadan KHK ile kapatılan sendikaların mallarına el konulduğu, üyelerinin ve yöneticilerinin hiç bir hukuki dayanağı olmadan işlerinden atıldığına dikkat çeken açıklamada dünyadaki bütün emekçilere ‘ 1 Mayıs’ta Türkiye’de mağdur edilen emekçi ve eğitimciler ile dayanışmaya çağrıldı. 
Ayrıca Dünyanın çeşitli yerlerine dağılmak zorunda kalan Türkiye’deki insan hakların ihlalleri sebebiyle mağdur olanlara da seslenilen açıklamada 1 Mayıs vesilesi ile mağduriyetlerin anlatılması için platformların çalışmalarına katkı yapılması istendi. 

‘Mağdur Emekçiler Platformu’ ile ‘Mağdur Eğitimciler Platformu’ nun yaptığı ortak açıklamadan satır başları 

OHAL bahanesi ile çıkartılan KHK’lar ile  hukuksuzca daha evvelden haklarında hiç bir soruşturma dahi bulunmadığı halde AKSİYON-İŞ ve CİHAN SEN Konfederasyonları ile onlara bağlı toplam 28 sendika kapatıldı. Binlerce üyesi hukuksuz gerekçeler ile bir gecede terörist ilan edilen sendikalarımızın yöneticilerin iş yerleri ve evlerinde aramalar yapıldı. Sendika mallarına el konuldu. Oysa Bu sendikalar başta Anayasa olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve Uluslararası hukuka uygun kurulmuş sendikalar idi .
Yine üyeleri de  bu normlara uygun olarak evrensel bir hak olan ‘sendikaya üye olma’ hakkını kullanıyorlardı. 

Türkiye’de çökmüş olan adalet sistemi yeniden kuruluncaya kadar mağduriyetlerimizi uluslararası arenada duyurmak, haklılığımızdan kaynaklanan güçle hukukun geçerli olduğuna inandığımız Uluslararası kuruluşlarda mücadelemizi devam ettirmek istiyoruz .

Sendikalarımız  Türkiye’de kapatılmış olmasına rağmen şu an “Mağdur Emekçiler Platformu” ve “Mağdur Eğitimciler Platformu” ismiyle Avrupa’da emekçiler olarak bir araya geldik . Hem Türkiye’de kalan emekçiler ile hem de yurt dışında yaşamak zorunda kalan emekçilerin sesi olmaya gayret gösteriyoruz
Platformlarımız olarak hukukun geçerli olduğuna inandığı kuruluşlara yaşanan hukuksuzlukları dile getirmekte, raporlar hazırlamakta ve uluslararası kuruluşlara müracaatlarda bulunmaktayız . 


Bu çalışmalar için önümüzdeki 1 Mayıs ‘Dünya Emek ve dayanışma’ bayramını ciddi bir fırsat olarak görmekteyiz . Birleşmiş Milletler bünyesinde kurulu Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO ) yetkililerine iletmek üzere bir mektup kampanyası düzenledik. 

Bunun için platformlarımıza ulaştırılacak mağduriyetlerin anlatıldığı 450-500 kelimeyi geçmeden yazılacak mektupları ILO yetkililerine ulaştırmayı planlıyoruz. Bu konuda her emekçiyi kampanyamıza davet ediyoruz. Ayrıca her bir emekçiyi bulundukları ülkede ve şehirde kutlanan 1 Mayıs bayramı için meydanlarda olmaya çağırıyoruz. Dünyanın her yerindeki emekçilere mağduriyetimizi anlatmak için bir fırsat olarak görüyoruz. Biz platform olarak bu etkinliklere katılacaklar için İngilizce -Almanca ve Fransızca broşürler bastıracağız 
Bir çağrımız da Dünya emekçilerine ve sendikalarına … 
Sizleri bu haklı mücadelemizde yanımızda olmanız için için bekliyoruz.......
1 Mayıs (Emek ve Dayanışma) bayramında Türkiye’de hakkı gasp edilen, emeği çalınan, mağdur edilen, işkence gören, yaşam mücadelesi veren, ülkesini terk etmek zorunda kalan bu emekçileri de  unutmayın! 

Bu konuda her bir emekçiyi  ,  kurum ve kuruluşları haksızlıkları  görmeye , yapılan hukuksuzluklar karşısında farkındalık oluşturmaya ve etkin bir insiyatif almaya davet ediyoruz. 

Platform üyeleri iletişim bilgilerini de paylaştılar 
İletişim 
Mağdur Emekçiler Platformu:

Tweet:VictimLaborers
Facebook:VictimLaborers
Youtube:Victim Laborers Platform

Mağdur Egitimciler Platformu:

Tweet:@victimeducators
Facebook:Issiz Ogretmen
Instgram:Victim Educators Platform-victimeducators
www.sendikalhaklar.com

<< Önceki Haber Mağdur Emekçi ve Eğitimcilerden ' 1 MAYIS' çağrısı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER