''Madımak gibi olur''

Geçtiğimiz günlerde Erdoğan’ın TRT’de Nokta’yı hedef alan konuşmasının ardından dergiye tehdit telefonlarının yağdığı ortaya çıktı.

''Madımak gibi olur''

Dergi çalışanlarının, ‘Madımak gibi olur’ diye tehdit edildiği öğrenildi. Bunun üzerine harekete geçen Nokta, hukuki süreç başlatarak, koruma talebinde bulundu.

İstanbul Valiliği’ne başvuran Nokta Dergisi avukatı Kadir Kökten, Erdoğan’ın “Zaten gördünüz rahatsız oldum. Ve ben bunları böyle ufak ufak söyleyip de geçemem.” “Bu bir defa benim şahsıma, ilkelerime, inancıma, her şeyime saldırıdır. Ve bedelini de bunlar ödeyecekler!” şeklindeki tehditlerini gerekçe göstererek derginin genel yayın yönetmeni Cevheri Güven, Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan ile kurum binası için koruma istedi. 

Koruma talep dilekçesinde Hrant Dink cinayeti ve Hürriyet Gazetesi baskınını örnek gösteren Kökten, müvekkillerinin can ve mal güvenliğinin bulunmadığını vurguladı. Ayışığı, Yakamoz ve Eldiven gibi darbe planlarını deşifre ederek büyük bir gazetecilik başarısına imza atan Nokta Dergisi bu kez, terör propagandası yaptığı gerekçesiyle toplatılmıştı. Dergi kapağında Erdoğan’ın şehit cenazesi önünde selfie çektirdiğine dair montaj fotoğraf yer almıştı. Dergiyi toplatmakla yetinmeyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Nokta’nın Yazı İşleri Müdürü Çapan’ı gözaltına almıştı. Çapan hakkında adli kontrol uygulanarak serbest bırakılmıştı.
<< Önceki Haber ''Madımak gibi olur'' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER