"Madde bağımlısı mı olalım?"

Fatih'te, geleceğin yıldız adayı yüzlerce çocuğun antrenman sahası olarak kullandığı spor tesisleri yıkıldı.



Minik kramponların hayallerinin de yıkıldığını belirten Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Şahin, “Kamusal alanlara tek tek saldırı var. Spor tesisleri ‘kıymetli' diye çocukların elinden alınıyor, yani onlar için rant çocuklarımızdan daha değerli.” dedi.

Türk futboluna pek çok ünlü ismi kazandıran Kadırga Spor Kulübü'nün antrenman sahası olarak kullandığı Cundi Spor Tesisleri Fatih Belediyesi ekiplerince yıkıldı. Belediye önünde eylem yapan minik sporcular yetkililere, “Burada yıllardır çocuklar spor yapıyordu. Sporu bırakıp, madde bağımlısı mı olalım?” diye sitem etti.

Kadırga Spor Kulübü tarafından kullanılan Cundi Spor Tesisleri'nin kullanım hakkı, 2013'te alınan kararla Fatih Belediyesi'nce 25 yıllığına devredildi. Belediye bölgede dinlenme alanları, süs havuzu, ahşap teraslar, yeşil alanlar ve çocuk oyun alanları yapmak için kolları sıvadı. Galatasaray'ın efsane kaptanlarından Mehmet Oğuz ve Beşiktaş'ın milli kramponlarından ‘Çengel' lakaplı Hüseyin Saygun gibi birçok yıldız futbolcunun yetiştiği Cundi Spor Tesisleri yıkıldı.

HAYALLER DE ENKAZ ALTINDA KALDI
Fatih Belediyesi önünde eylem yapan semt sakinleri, yıkılan stada karşılık gençlere spor yapmaları için yer gösterilmediğini dile getirdi. ‘Spora tam destekten anladığınız saha yıkmak mı?', ‘Sahamızdan kaç para kazandınız?', ‘Sahamızı yıkmayın' yazılı pankart ve döviz taşıyan grup ‘Madde bağımlısı olmak istemiyoruz', ‘Başkan elini stadımızdan çek' şeklinde slogan attı. Küçük Ayasofya Mahallesi'nde bulunan Kadırga Spor Tesisleri'nin yıkılmasıyla yüzlerce çocuğun hayallerinin de enkaz altında kaldığını belirten İlhan Aşucuoğlu, şöyle devam etti: “Spor tesisi onlarca yıldır kullanılıyordu. Burada çocukların istikbali söz konusuydu. 200 metre arayla 3 tane sosyal tesis var. İtiraz ettik. İtirazdan sonra yıkılmayacağını söylediler. Yer göstermeden bulunduğumuz yeri yıktılar.”

MADDE BAĞIMLISI MI OLSUNLAR?
Çocukluğunun da bölgede geçtiğini belirten Aşucuoğlu, yıkılmak istenilen 3 bin 500 metrekarelik alanı 3 spor kulübünün kullandığını söyledi. Aşucuoğlu, “213 çocuğumuz burada top oynuyordu. Şimdi bu saha neden gereksiz görülüyor? Çocukların madde bağımlısı olmalarını mı istiyorlar?” diye konuştu. Futbolculardan İsmail Aşucuoğlu ise “Futbol bizim için hem oyun hem de egzersiz. Biz burada kendimizi göstermek istiyorduk. Belki futbolcu olabilecektik. Şimdi top oynayamıyoruz. Her yer yıkıldı. Otel oldu. Bize bir saha verilmesini istiyoruz.” dedi.

“Onlar için rant çocuklarımızdan daha değerli”
Kamusal alanların ranta kurban edildiğini öne süren İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Şahin eyleme destek verdi. Şahin, şunları kaydetti: “Çocuklar, ‘Sahamızı yıkmayın' dedikçe bir binayı daha yıkıyorlar, en son soyunma odasını yıktılar. Kamusal alanlara tek tek saldırı var. Şimdi de spor tesisleri kıymetli diye elimizden alınıyor, yani onlar için rant çocuklarımızdan daha değerli.”

<< Önceki Haber "Madde bağımlısı mı olalım?" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER