[ÖZEL] Maaşları koyacak yer bulamayacak!

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde AKP ve MHP'nin ortak adayı olarak Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Hilmi Güler, 35 milyon cep telefonu abonesi ile sektöründe lider olan Turkcell'de "bağımsız yönetim kurulu üyesi" olarak görev yapmaya devam edecek. Güler belediye başkanlığında ilk icraatının masraflarını Turkcell'e yıktı. Güler, Turkcell'den 20 bin euro (130 bin TL), belediye başkanlığından 15 bin lira, milletvekilliği emekliliğinden 13 bin 410 lira maaş alacak. Böylece Güler'in eline her ay en az 158 bin 410 TL geçecek.

SHABER3.COM

SAMANYOLUHABER- 31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) ortak adayı olan Hilmi Güler, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi. 

SPK, "BAĞIMSIZ ÜYE" DİYE GÜLER'İ SEÇTİ

Hilmi Güler, 2013 yılından beri cep telefonu operatörü Turkcell’in yönetim kurulunda küçük yatırımcıyı temsilen “bağımsız üye” olarak görev yapıyor. 

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Turkcell'in sahibi Mehmet Emin Karamehmet ile yabancı ortakları arasındaki ihtilaf giderilinceye kadar hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gördüğü için küçük yatırımcıyı temsilen "bağımsız üye" olarak AKP'li Güler'i tayin etmişti.  

Güler, 2003-2008 yılları arasında AKP hükümetlerinde Eneji Bakanlığı görevini ifa etmişti.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçilin Hilmi Güler (sağdan 2'nci) ilk icraat olarak masraflarını yönetim kurulu üyesi olduğu Turkcell'in karşıladığı "dijital oyun" etkinliğini Ordu'da düzenledi. 
 
HEM BELEDİYE BAŞKANI HEM TURKCELL YÖNETİM KURULU ÜYESİ

Hem belediye başkanı hem de Turkcell yönetim kurulu üyesi olmanın avantajını Ordu’da işbaşı yapar yapmaz kullanan Güler, “Dijital Oyun Geliştirme Eğitimleri” programına katıldı. 

Bütün masrafları Turkcell’in üstlendiği etkinlikte Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi unvanı ile katılan Hilmi Güler, dünyada 140 milyar dolarlık bir ciroya sahip oyun pazarında, Türkiye’nin gelirinin yıllık 878 milyon dolara ulaştığını belirtti.

TURKCELL'DEN 20 BİN EURO ALAN GÜLER'İN DİĞER GÖREVLERİ

22/05/2015 tarihinde ICBC Turkey Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Mehmet Hilmi Güler, aynı zamanda Turkcell’de kurumsal yönetim komitesi başkanı olarak görev yapıyor. 

Güler ayrıca Turkcell iştiraki Superonline İletişim Hizmetleri'nin de Yönetim Kurulu Başkanı. 

Güler her biri başlı başına uzmanlık gerektiren bu işlerin yanında 772 bin nüfusa sahip Ordu’da belediye başkanlığı yapacak.

MAAŞI 160 BİN TL'Yİ BULACAK

Turkcell’de yönetim kurulu üyelerine aylık 20 bin euro (130 bin TL) huzur hakkı ödeniyor. Güler, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de 15 bin TL maaş alacak. 

Güler'in 2019 yılında milletvekili emekli maaşı tutarı ise 13 bin 410 TL. Böylece Güler'in eline her ay en az 158 bin 410 TL geçecek.

<< Önceki Haber [ÖZEL] Maaşları koyacak yer bulamayacak! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER