Maaş alamayan karayolu işçilerinin sorunu TBMM gündeminde


CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne iş yapan firmalara ait şirketlerde çalışan işçilerin alamadıkları maaşları TBMM'ye taşıdı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın cevaplaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi sunan Yarkadaş, Elazığ, İzmir, Mersin, Şanlıurfa, Gelibolu ve Sakarya gibi farklı bölgelerde çalışan birçok işçinin yeni yıla girilmesine rağmen maaşlarını alamadıklarını ve 3 aydır maaş problemi yaşadığını ifade etti.

Yarkadaş, Bakan Yıldırım'a şu soruları yöneltti: "Karayolları Genel Müdürlüğü ismi geçen bölgelerde iş yapan firmalara ödeme yapmış mıdır? Yapmış ise ilgili firmalar çalıştığı personelin maaşlarını neden ödememişlerdir?

Maaş ödemeyen firmalara Karayolları Genel Müdürlüğü 'işveren' olarak herhangi bir yaptırımda bulunmuş mudur?

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün alt yüklenici firmalarıyla imzalamış olduğu sözleşmede alt yüklenici firmaların çalıştırdığı personelin maaşını ödememeleri durumunda hakedişlerinin ödenmemesini veya kesintiye uğramasını öngören bir madde var mıdır?

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün ve bölge müdürlüklerinin alt yüklenici firmalarının maaş alamamalarından haberdar olduğu ve sessiz kaldığı iddiaları doğru mudur?

İlgili bölgelerde yapılan işlerin türü ve sözleşme bedelleri ne kadardır? İlgili firmaların aldığı işlerin başlangıç ve bitiş süreleri nelerdir? 2015 yılı sonu itibariyle işverene kestikleri fatura miktarı ne kadardır? İlgili firmalar hangileridir? İlgili firmalarda çalışan personel (teknik personel) sayısı ne kadardır?"karayolu-iscilerinin-sorunu-TBMM-gundeminde-1979376.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Maaş alamayan karayolu işçilerinin sorunu TBMM gündeminde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER