LYS maratonu başladı

LYS maratonu başladı, ilk oturumda felsefe soruları zor bulundu.

LYS'nin başarılı isminden canlı yayında örnek hareket

Video: Arşiv

Üniversite girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) maratonu bugün başladı. Adaylar ilk gün LYS-4 sosyal bilimler sınavında ter döktü. Tek oturumda uygulanan sınav, 135 dakika sürdü. Adaylara tarih, coğrafya-2, felsefe grubu ve din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sorular yöneltildi.

FELSEFE SORULARI ZOR BULUNDU

LYS-4 sosyal bilimler oturumuna, 517 bin 12 aday başvuru yaptı. Adaylar, tarih, coğrafya-2 ve felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi testlerini cevaplandırdı. Adaylar, sınavda ter dökerken aileler de okulların önünde Kur’an okuyarak bekledi. Dualarıyla çocuklarına destek olan aileler, sınav bitimine kadar heyecanla bekledi. Sınavdan çıkan adaylar ise felsefe grubu sorularının zor olduğunu belirtti. Adaylardan bazıları coğrafya sorularını zor bulurken, din sorularının ise en kolay sorular olduğunu söyledi.

25 HAZİRAN’A İKİ SINAV BİRDEN

Matematik alanındaki LYS-1 ise 19 Haziran Pazar günü yapılacak. LYS-1, saat 10.00’da başlayacak ve tek oturumda gerçekleştirilecek. Adaylara 135 dakika süre verilecek. LYS-1’de matematikten 50, geometriden 30 soru bulunuyor.

Fen bilimleriyle ilgili LYS-2 sınavı ise 25 Haziran Cumartesi günü yapılacak. Sınav 10.00’da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve 135 dakika sürecek. Yine aynı gün yapılacak LYS-5 yabancı dil sınavı ise 14.30’da başlayacak. Tek oturumda uygulanacak sınavda adaylara 120 dakika verilecek. 80 sorunun yer alacağı LYS-5, Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinde gerçekleştirilecek.

LYS-3 edebiyat-coğrafya sınavı da 26 Haziran Pazar günü yapılacak. Sınav, 10.00’da başlayacak ve tek oturumda yapılacak. 120 dakika sürecek LYS-3’te, Türk dili ve edebiyatı testi ile coğrafya-1 testi yer alacak.
<< Önceki Haber LYS maratonu başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER