Lufthansa AB şartlarını kabul etti

Almanya'nın ve Avrupa'nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa'yı kurtarma paketine ilk onay çıktı. Berlin ve Brüksel kurtarma paketi üzerinde uzlaşırken Lufthansa da gerekli şartları onayladı. Ancak paket için gerekli nihai onaylama gerçekleşmedi

SHABER3.COM

Almanya'nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa'ya yönelik kurtarma paketinin içeriği konusunda haftalardır süren müzakere mutlu son ile noktalandı . İlk olarak  9 milyar euroluk paket üzerinde varılan uzlaşmayı şirketin denetleme kurulu da onayladı .  Kurtarma paketi konusunda AB Komisyonu şirkete ağır şartlar öne sürmüştü . 

Korona krizinde iflasın eşiğine gelen Lufthansa, anlaşma onaylanırsa Frankfurt ve Münih havaalanlarındaki bazı haklarını rakip şirketlerine devretmek zorunda kalacak. Bu, Lufthansa'ya planlanan federal katılımla devlet yardımı için önemli bir engelin aşıldığı anlamına geliyor.

İflas tehdidi

Lufthansa planlanan mali yardım konusunda kararın hızlı verilmesi çağrısında bulunmuş, aksi takdirde şirketin iflas tehdidiyle karşı karşıya bulunduğu mesajını vermişti.

Almanya'nın en büyük havayolları şirketi bu yıl Nisan ve Mayıs aylarında, bir önceki yıl taşınan yolcu sayısının sadece yüzde 1'ine ulaşabildi. Şirketin koronavirüs krizi nedeniyle aylık kaybının 800 milyon euroyu bulduğu belirtiliyor.

Şirket, diğer iştiraklerinin bulunduğu Avusturya, İsviçre ve Belçika'nın hükümetlerine de yardım için başvurmuştu. Şirketin internet sayfasındaki bilgilere göre, Lufthansa'nın 138 bin çalışanı bulunuyor.
<< Önceki Haber Lufthansa AB şartlarını kabul etti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER