Lozan'da kaybettiklerimiz" diye paylaştı; bakın ne çıktı?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından çok sosyal medyadaki Troll paylaşımlarıyla gündeme gelen Melih Gökçek'in son marifeti tam bir komedi.

samanyoluhaber.com

AKP'nin Trollerine ders verecek nitelikte paylaşımlarda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in  Twitter'dan paylaştığı ve "Lozan'da kaybedilen adalar"a ait olduğunu iddia ettiği haritanın, bir turizm şirketinin feribot seferlerini gösteren harita olduğu ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, konuşmasında Lozan Anlaşması'na ilişkin  “1920’de bize Sevr-i gösterdiler. 1923’te bizi Lozan’a razı ettiler. Birileri de bize Lozan’ı zafer diye yutturmaya çalıştı.” demişti.

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Twitter'dan bir harita paylaşan Melih Gökçek, "Zeka küpü Lozan'cılar. Bak burnumuzun dibindeki bu lacivert renkli adaları Lozan'da Yunanistan'a verdik. Utanmadan lozan'a zafer diyorsunuz." diye yazdı.

Ancak Gökçek'in paylaştığı haritada Lozan'la hiç ilgisi olmayan adalar, hatta Lozan'dan önce zaten Yunanistan'a ait olan adalar da seçiliydi. Gerçek ise kısa sürede ortaya çıktı. Gökçek'in paylaştığı haritanın, bir turizm şirketinin feribot seferlerini gösteren harita olduğu ortaya çıktı.





Troll nedir? diye çevrenizde bulunan arkadaşlarınıza soru sormaya başladıysanız, aslında cevaba da yaklaştınız demektir. Troll kelime anlamı olarak “yem atmak” yada diğer bir tabiriyle “zarf atmak” olarak açıklanabilir. Peki ne oldu da sosyal medyaya bu terim hakim oldu? Sosyal medya kullanıcıları kimi zaman gerçek kişiler olurken kimi zaman da hayali karakterler yada gerçek düşüncelerini gizleyerek paylaşım yapan kişilerden oluşabiliyor. Sosyal medyada troll işte bu gerçek dışı karakter / kişilerin genellikle eğlence maksadıyla bazende algı yaratmak için kullandıkları bir haber yayma yöntemi olarak açıklanabilir. Sosyal medyanın haylazları olarak özetlenebilecek bu kişiler çoğu zaman zararsız olsa da yaydıkları paylaşımlar bazen kendilerinin de istemediği noktalara gidebilmektedir.
<< Önceki Haber Lozan'da kaybettiklerimiz" diye paylaştı; bakın ne çıktı? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER