Liseye terör baskını

Samsun Anadolu Lisesi'nde okuyan 50 öğrenci, eğitim sistemindeki sıkıntıları dile getiren bir bildiri yayımladı. Öğrenciler, okulun bahçesinde bildiriyi okumak istedi. Fakat okul idaresi polise haber verince, TEM polisleri okulu bastı ve toplanan kalabalığı dağıttı

Liseye terör baskını

Eğitim sistemine yönelik tepkilerini dile getirmek için  İstanbul Erkek Lisesi'nin başlattığı protestolar tüm ülkeye yayıldı. 365 lise hazırlanan bildiriye destek verdi. Samsun'da da 50 öğrenci eğitim sistemindeki sıkıntıları dile getiren bir bildiri yayınladı. Samsun Anadolu Lisesi öğrencileri okulun bahçesinde bir araya gelerek bildiriyi okumak istedi. 

‘MUHBİR AĞI KURULDU'

Fakat okul idaresi polise haber verince TEM polisleri okulu bastı. Toplanan kalabalığı ise dağıttı. Liseliler yayımladıkları bildiride; okulda Osmanlı İmparatorluğu propagandası yapıldığını, okul içinde muhbir ağı kurulduğunu, İHH için yardımlar toplandığını, kız ve erkek öğrencilerin yan yana oturmasının dahi sorun haline geldiğini belirten ifadeler yer aldı. 



‘LİSELİLER YETER DEDİ'

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca son yıllarda siyasetin okullara kadar girmesinden öğrencilerin ve velilerin büyük problem yaşadığına vurgu yaptı. Samsun'da liseyi TEM polisinin basmasını son derece üzüntü verici bir tablo olarak yorumlayan Karaca şöyle devam etti: "Okullarda müfredat değişikliği dahil, hükümetin programlarının hayata geçirilmesinden öğrenciler ve öğretmenler çok rahatsız. Liselerde öğrenciler 'yeter' diyor. 16 Haziran'da  tüm Türkiye'de gerçekleşecek. 2015-2016 eğitim öğretim değerlendirmelerini liselerin önlerinde yapacağız."

‘ÇOCUKLAR İTİRAZ HAKKINI KULLANDI'

Eğitim Sen Samsun temsilcisi İsmail Yavuz: Bildiriye bakıldığında ortada öğrencilerin doğal bir tepkisi var. Bildiri tamamen doğrudur, diyemeyiz ama eğitim sistemindeki gerçeklere baktığımızda haklı bir tepki. Eğitim sistemindeki uygulamalara yönelik olarak İstanbul Erkek Lisesi'nden başlayan bir süreç bu. Gençler okulun bahçesinden toplandı. Daha önce mezun olmuş eski öğrenciler de onlara destek amacıyla gelmiş. İdare polisi çağırınca TEM polisleri okula geldi. 2014'ten sonra okullara siyasi referans ile müdür atandı. Bu müdürler kendilerine itiraz edilmesini, eleştirilmesini kabul edecek arkadaşlar değil. Oysa itiraz etmek en demokratik haktır. Gençler de bunu yapmıştır ve bu durum saygı duyulması hatta alkışlanması gerekir. Okul idaresinin sanki öğrenciler terör suçlusuymuş gibi TEM polislerini çağırması çok acı bir tablo.

Özgür Düşünce
<< Önceki Haber Liseye terör baskını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER