Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde bu yılda etkinlikler devam edecek


Bakırköy'de bulunan Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi, yeni yılda da birbirinden özel resital, performans sanatları ve konserlerle sanatseverleri ağırlamaya devem edecek. Sanat merkezinde yarı yıl tatili boyunca çocuklar için müzik festivali de düzenlenecek.

Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi, dinleyicilerini programında yer alan en özel resital, müzikal, performans sanatları ve konserlerle bu yılda ağırlayacak. Opera, tiyatro, resital ve konser gibi birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde öne çıkan yapılardan bazıları şöyle:
-Natali Boğosyan'ın, müzikli teatral projeleri kapsamında kurgusunu kaleme aldığı 'Doretta'nın Altın Rüyası' adlı pastiş operasının dünya prömiyeri.
-Cihat Aşkın'ın Türkiye'nin farklı yörelerinden seçilen çok değerli eserleri bir araya getirmeye özen gösterdiği 'Minyatürler' projesi.
-Yaşamıyla ve yaptıklarıyla bir döneme damgasını vurmuş ülkenin ilk kadın sinema yönetmeni ve yapımcısı, tiyatro ve sinemada dönemin büyük eserlerinin başrol oyuncusu -Cahide Sonku'nun çalkantılı, sarsıcı öyküsünün müzikal melodram tarzında sahnelendiği Cahide Sonku Müzikal Melodram'ı.
-Zeliha Sunal/Ömür Göksel'in bir zaman tüneli yolculuğuna çıkardıkları 'Altın Şarkılar' isimli konseri.

ÇOCUK MÜZİKALİ FESTİVALİ 24 OCAK'TA LEYLA GENCER OPERA VE SANAT MERKEZİ'NDE BAŞLIYOR

Çocuk müzikalleri festivali, yarıyıl tatili boyunca her gün saat 13.00'de Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde başlıyor. Çocukların zihinsel gelişimlerine destek olmak için tiyatro ve müzikal sevgisi aşılayan Tiyatro Alkış küçük sanatseverler ile Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde buluşuyor. Pinokyo'dan, Çizmeli Kedi'ye, Sevimli Periler 'den Oyuncaklar müzikaline kadar birçok temsili sahneleyecek olan Tiyatro Alkış tüm müzikallere kendi yorumunu katarak çocukları eğlendiriyor.

LEYLA GENCER OPERA VE SANAT MERKEZİ OCAK 2016 PROGRAMI ŞÖYLE

-Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi, 9 Ocak Cumartesi 20.00'de, 2016'nın ilk konserinde yeni yılı, Piyanist Şevki Karayel ve Traverse Ensemble ile karşılıyor. Piyanist Şevki Karayel ve Traverse Ensemble, yeni yıl konserine büyük alman bestekar Robert Schumann'ın döneminin en önemli piyanistlerinden olan eşi Clara Schumann'a ithafen bestelediği enerjik ve canlı olduğu kadar da duygusal olan piyanolu beşlisiyle başlıyor. Sanatçılar programın devamında sahnede solo, 2'li, 3'lü ve 5'li olarak farklı gruplamalarla yer alarak Bach'dan Schostakoviç'e, Strauss'dan Piazzola'ya ve tango'dan vals'e kadar zengin ve eğlenceli bir repertuar ile 2016'ya muhteşem bir müzik ziyafeti ile başlamayı vadediyorlar. Piyanist Şevki Karayel ve Traverse Ensemble, renkli, değişimi olan, kısa soluklu, pozitif ve virtüöz eserlerden oluşan bir programla izleyenleri mest etmeye hazırlanıyorlar. Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi 2016'yı, piyanoda Şevki Karayel, kemanda Mehmet Yasemin ve İmge Tılıf, viyolada Filip Kowalski, viyolonselde ise Gözde Yaşar'ın ve müziğin pozitif enerjisiyle karşılıyor. Bilet fiyatları 1. Kategori 60 TL, balkon 40 TL olup 65 yaş üstü, öğrenci ve BAKKART sahiplerine %20 indirim uygulanmaktadır.

-10 Ocak Pazar 13.00'de İstanbul Çocuk Sanat, Çirkin Ördek Yavrusu müzikalini küçük sanat severler için sahneleyecek. Müzikalde yumurtaların karışmasından dolayı diğer civcivlerle dünyaya gelen şirin kuğu yavrusunun ve onu arayan annesinin maceraları komik bir dille anlatılıyor. Müzikal süresi 1 saat olup, 3 yaş üstü çocuklar için tavsiye ediliyor. Bilet fiyatı 20 TL.

-10 Ocak Pazar 20.00'de Doretta'nın Altın Rüyası, Doretta'nın öyküsünün bittiği yerde başlayan masalsı bir aşk hikâyesini anlatıyor. Natali Boğosyan'ın, müzikli teatral projeleri kapsamında kurgusunu kaleme aldığı "Doretta'nın Altın Rüyası" adlı pastiş operasının dünya prömiyeri Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde sahneleniyor. Opera, Puccini'nin "La Rondine" (Kırlangıç) adlı operasında bahsi geçen Doretta'nın öyküsünün bittiği yerde başlayan masalsı bir aşk hikâyesidir. Olay örgüsünü desteklemek üzere klasik müzik repertuvarından seçilen arya ve liedler, besteci ve şef Arda Ardaşes Agoşyan'ın perde arkasından kontrbasla doğaçlama çaldığı ara müziklerle bağlanıyor birbirine. Bu yenilikçi çalışmanın başrolünü ise soprano Natali Boğosyan üstleniyor. Kendisine piyanoda başarılı şef ve piyanist Orçun Orçunsel eşlik ediyor. Operanın uvertürünü de Natali Boğosyan ve Orçun Orçunsel piyanoda dört el çalıyorlar. Sürprizlerle dolu renkli gösterinin en önemli konuğu ise düşler tanrısı Morpheus'u canlandıran büyük pantomim ustası Vecihi Ofluoğlu. Bilet fiyatları 1. Kategori 35 TL, balkon 25 TL olup 65 yaş üstü, öğrenci ve BAKKART sahiplerine %20 indirim uygulanmaktadır.

-13 Ocak Çarşamba 20.00'de Komedyen Metin Zakoğlu "Metin Zakoğlu ile Akustik Funny Band" ile güldürmeye ve eğlendirmeye geliyor! Komedyen Metin Zakoğlu, gerçek orkestra ve hayatında ilk defa şarkı söyleyen bir adama göre şaheser bir performans sergiliyor. Metin Zakoğlu'na akustik gitarda İbrahim Bayçöl, klarnet ve saksafonda Mert Bakırcı, basgitarda Caner Şahin, bateri Mehmet Berke eşlik ediyor. Bilet fiyatları 1. Kategori 30 TL, balkon 20 TL olup 65 yaş üstü, öğrenci ve BAKKART sahiplerine %20 indirim uygulanmaktadır.

-15 Ocak Cuma 20.00'de Cihat Aşkın ve Mehru Ensari, uzun yıllardır büyük ilgiyle takip edilen projesi "Minyatürler", Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde bir kez daha izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Cihat Aşkın'ın Türkiye'nin farklı yörelerinden seçilen çok değerli eserleri bir araya getirmeye özen gösterdiği Minyatürler projesinde, Klasik Türk Müziği'nin en önemli bestecilerinden izler bulunuyor. Aşkın'ın 1997 yılında sadece 5,5 saatte tamamladığı Minyatürler, doğu ve batı arasında benzersiz bir köprü kurarken, türkülerden tangolara usta bir bakış açısıyla uzanmayı da başarıyor. Bilet fiyatları 1. Kategori 50 TL, balkon 30 TL olup 65 yaş üstü, öğrenci ve BAKKART sahiplerine %20 indirim uygulanmaktadır.

-16 Ocak Cumartesi 20.00'de Aret Vartanyan "Gerçekten Yaşıyor Musun?" söyleşisi ile Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde okuyucuları ile buluşuyor. Yaşam amacını "Dünyada bir tek insanı bile dışarıda bırakmadan, her bireyin kendini ve yaşam amacını sevgi üzerine kurulu bir zeminde gerçek kılmasını sağladığı bir dünyaya hizmet etmek" olarak ifade eden Aret Vartanyan, her şeyden önce insana inanıyor.

Din, dil, ırk, ünvan, cinsiyet, zengin, fakir gibi etiketlerin ötesinde insanın gerçekliğinin altını çizerken çalışmalarıyla kısa sürede yüzbinlerce insanın yaşamında farklılık yaratan Vartanyan, on binlerce danışanı ile gerçekleştirdiği çalışmaları kendi yaklaşımları ile birleştirerek yaşamın farklı kulvarlarına ışık tutan "Gerçekten Yaşıyor Musun?" söyleşisi ile Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde okuyucuları ile buluşuyor. Bilet fiyatı 50 TL olup, 65 yaş üstü, öğrenci ve BAKKART sahiplerine %20 indirim uygulanmaktadır.

CİHAN
<< Önceki Haber Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde bu yılda etkinlikler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER