Leman Sam beraat etti


Twitter hesabından kurban kesenleri DEAŞ militanlarına benzettiği gerekçesiyle hakkında 'dini değerleri aşağılamak'tan dava açılan sanatçı Leman Sam beraat etti. Resmi adı Emine Leman Şenkan olan Sam hakkında, "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır, IŞİD beni şaşırtmıyor" tweeti nedeniyle 1 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı.

İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, bir önceki celse hakkında zorla getirilme kararı bulunan Sam ve avukatlar hazır bulundu. Kimlik tespitinin ardından sanık Sam'ın savunmasına geçildi. Bu tür davalarla yargının meşgul edilmesini doğru bulmadığını söyleyen Sam, savunmasında, "Söylemek istediğim şey orada yazdığım niyette değil. Böyle şeylerle yargının meşgul edilmesini de doğru bulmuyorum. Paylaştığım tweette halkı aşağılama amacı yok. Kimsenin dini inancına hakaret içermiyor. Beratımı istiyorum." dedi.

Müşteki Barbaros Kocaman ise "Dini inançları gereği kurban kesenlere terörist denmez. Ben Müslümanım ve her yıl kurban keserim. Söz konusu tweetle hakaret edilmiştir. Cezalandırılmasını talep ediyorum." şeklinde konuştu.

Avukatların da ifadesinden sonra davayı karara bağlayan mahkeme, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle Sam'ın beraatine hükmetti.

Duruşma sonrası adliye önünde konuşan Sam, hakimin sağ duyusuna inandığını ve yargının bu tür ipe sapa gelmeyen şeylerle meşgul edilmesine karşı olduğunu söyledi. Sam, "Türkiye'nin çok önemli meseleleri var. Onların söyledikleri şeylerle attığım tweetin tutar bir tarafı yok. Ben zeki bir insanım. Kimsenin inancına ve kendi öz değerlerine zarar verecek bir şey söylemem. Öyle bir niyetim yok. Ama insanlar tweeti istedikleri gibi algılamış. Sonucunu da gördüler. Lince de uğrasam yazdıklarımın arkasındayım. Bugüne kadar hiçbir şey için ne özür diledim. Ne de geri adım attım. Karakter olarak bana uygun değil." ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Leman Sam beraat etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER