'Lavrov'un e-posta adresinin şifresine ulaşmak için her şey yapardım'


Merkezi İstihbarat Servisi (CIA) ve Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) eski Başkanı Michael Hayden, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un e-posta adresinin şifresine ulaşmak için her şey yapabileceğini söyledi.

CNN kanalına konuşan CIA eski Başkanı Hayden, ABD eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un yazışmalarını resmi olmayan şahsi e-postadan yapmasını değerlendirdi. Hayden, bu tür durumların bilinmesi halinde Clinton'un e-postası, yabancı istihbarat örgütlerin hedefi haline gelebileceğini belirtti. Konuşmasının devamında Hayden, "Eğer ben hala NSA'de çalışıyor olsaydım ve bana birisi Lavrov'un şahsi e-posta adresi olduğunu söyleseydi, şifresine ulaşmak için her şey yapardım." dedi.

2009-2013 yılları arasında ABD Dışişleri Bakanı olan Clinton, tüm yazışmalarını şahsi e-posta adresinden gerçekleştirmiş. e-posta adresinin yetkisi kendisinde olduğu için Clinton'un okunmasını istemediği yazışmaları silmiş olabileceği yorumu yapılıyor. Clinton, Dışişleri Bakanlığı'nın 'yazışmaları muhafaza edilebilmesini engellemekle' eleştiriliyor.

Clinton, 55 bin sayfalık yazışmaları Dışişleri Bakanlığı'na teslim ederken bunlardan 30 binini şahsi olduğu gerekçesiyle sildiği belirtiliyor.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Lavrov'un e-posta adresinin şifresine ulaşmak için her... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER