Latin Amerika'dan Kazakistan'a önemli ziyaret


Latin Amerika ülkelerinden Kosta Rika Dışişleri Bakanı Manuel Gonzalez Sanz, temaslarda bulunmak üzere Kazakistan'a geldi.

Manuel Gonzalez Sanz, Kazakistan Dışişleri Bakanı Yerlan İdrisov ile başkent Astana'da bir araya geldi. Görüşmede başta enerji olmak üzere iki ülke arasındaki kültürel ve insani ilişkilerin geliştirilmesi ele alındı.

Latin Amerika ülkesi Kosta Rika'dan Kazakistan'a yapılan en üst düzey ziyarete büyük önem verdiklerini dile getiren İdrisov, ülkesinin Kosta Rika'nın alternatif enerji alanında ki tecrübesinden faydalanmak istediğini ifade etti. Bölgesinin en önemli ülkelerinden biri olan Kosta Rika'nın alternatif enerji alanında bir çok ülke için model olduğunu söyleyen Kazak Bakan, geçen yıl Kosta Rika'da üretilen enerjinin yüzde 98'nin su, rüzgar ve jeotermal enerji kaynaklardan el edildiği bilgisini paylaştı.

Kosta Rika'nın yolsuzluklarla mücadelede geldiği noktayı takdir ettiklerini ve bu tecrübesinden de faydalanmak istediklerini ifade eden İdrisov, Latin Amerika ve Orta Asya'nın ekonomik entegrasyonunda Kosta Rika'nın köprü görevi yapacağına olan inancını dile getirdi.

İki ülke arasında etkin bir işbirliğinin kurulması için gayret göstereceğini söyleyen Kosta Rika Dışişleri Bakanı Gonzalez Sanz, Kazakistan'ın nükleer silahsızlanma konusunda ki gayretlerini takdirle karşıladıklarını belirtti. Kazakistan ve Kostarika cumhurbaşkanlarının Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptıkları konuşmada benzer teklifler sunduğunu hatırlatan konuk bakan, dünyada sürdürülebilir kalkınma adına devletlerin askeri bütçelerinin yüzde birini bu işlere ayırmasının etkili olacağını kaydetti.

Kazakistan ve Kosta Rika dışişleri bakanlıkları arasında memorandum imzalandı.
Konuk bakan temasları çerçevesinde Kazakistan başbakanı, senato başkanı ve enerji bakanı ile görüşecek .
CİHAN
<< Önceki Haber Latin Amerika'dan Kazakistan'a önemli ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER