Kuzu ile fotoğrafı çıkan firari Zindaşti CHP’yi tehdit etti

Eski AKP milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi Burhan Kuzu ve AKP'li Aliye Uzan ile fotoğrafı ortaya çıkan İranlı firari cinayet zanlısı Naci Şerifi Zindaşti, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’i “Bu tür hareketlerden uzak durun” diyerek tehdit etti.

SHABER3.COM

Kuzu’yla fotoğrafı ortaya çıkan ve uyuşturucu kaçakçısı olduğu öne sürülen Zindaşti, soruşturmanın genişletilmesi gerektiğini söyleyen CHP Grup Başkanvekili Özel’i hedef aldı. Özel ortaya çıkan fotoğraf üzerine “Bu soruşturma bir an önce Burhan Kuzu’ysa Burhan Kuzu, başka bir milletvekili ise başka milletvekilini kapsayacak biçimde bir an önce genişletilmeli ve hukuka sahip çıkılmalıdır. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” demişti.

Artıgerçek’in haberine göre, yayınladığı videoda “Nasıl olsa şantajla işe gelmeye alışmış bir partisiniz. Bu tür hareketlerden uzak durun” diyen Zindaşti, kendisiyle ilgili hiçbir uyuşturucu operasyonu olmadığını ileri sürdü.

Uyuşturucu soruşturmasında ‘şüpheli’ olduğunu aktaran Zindaşti şöyle konuştu:

“Siz ne hakla benim hakkımda konuşuyorsunuz. 2016’da emniyet benim telefonuma el koydu. Burhan Hoca’yla bir resmimiz vardı görüşmemize dair. Nasıl olsa şantajla işe gelmeye alışmış bir partisiniz. Balondan baron üretemezsiniz, boşu boşuna uğraşmayın. Benim dosyam zaten ,‘mışlarla’ dolu olduğu için 2016’dan beri bir soruşturmadır devam ediyor. Yakında da takipsizlikle sonuçlanacağına inanıyorum. Kaçacak göçecek değiliz. Türk adaletine inanıyorum. İlk duruşmada da mahkememe geleceğim.”

Zindaşti ayrıca fotoğrafların bekletilip seçimler için ortaya çıkarıldığını ileri sürdü.

2007’de kızı ve şoförü öldürüldü
Zindaşti ismi ilk olarak, 24 Eylül 2007’de İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde düzenlenen operasyonda 75 kilo eroinle yakalanıp tutuklanmasıyla gündeme geldi. Zindaşti aynı yıl Zekeriya Öz’e bir ifade verdi ve bu ifade sonrasında ‘gizli tanık’ olma şartıyla serbest bırakıldı.

Zindaşti’nin adı daha sonra 2014’te de Büyükçekmece’de pusu kurularak çapraz ateşe tutulan cipte kızı Arzu Şerif Zindaşti ve şoförü Devrim Öztunç’un öldürülmesiyle de gündeme geldi.

Kızının katil zanlısı sandığı kişiler öldürüldü
Zindaşti polise verdiği ifadede, “Hedef bendim” derken saldırının bir uyuşturucu hesaplaşması olduğu, Zindaşti’nin Yunanistan’da bir rakibini ihbar ederek yakalatmasının intikamı olduğu öne sürüldü.

Zindaşti’nin kızının öldürülmesinin ardından Küçükçekmece ilçesinde de iki kişi öldürüldü. İddiaya göre, Zindaşti, kızının tetikçisi olduğunu belirlediği iki kişiyi öldürtmüştü. Ancak daha sonra hedefin yanlış olduğunu öğrenmişti.

Talimat verdiği tetikçi de öldürüldü
Kızının katilinin peşini bırakmayan Zindaşti, tetikçinin Birleşik Arap Emirlikleri’nde olduğunu tespit etti ve Dubai’de infaz talimatı verdi.

Cinayet sonrasında B.A.E. polisinin şüphelinin izine ulaşmak üzere olduğunu fark eden Zindaşti, infaz talimatı verdiği adamını da Panama’da öldürttü.

Hasmının avukatı öldürüldü
Zindaşti’nin adının karıştığı cinayetler avukat Kudbedin Kaya’nın 2017’de Yeşilköy’de bir restoranda öldürülmesiyle devam etti. Kaya, Zindaşti’nin kızının uyuşturucu hesaplaşmasında öldürülmesiyle ilgili Bakırköy 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, azmettirici olmakla suçlanan Orhan Ünğan’ın avukatlığını yapıyordu.
<< Önceki Haber Kuzu ile fotoğrafı çıkan firari Zindaşti CHP’yi ... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER