Kuyumcu soygunu kamerada


Gaziosmanpaşa'da müşteri gibi girdiği kuyumcudan 11 adet bilezik çalan bir kişi güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi. Kayıtlardan eşkali tespit edilen şahıs ile motosikleti ile kaçmasına yardım eden arkadaşı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olay 2 Temmuz tarihinde, Kazım Karabekir Mahallesi'nde bir kuyumcu dükkanında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, müşteri gibi söz konusu adrese gelen bir kişi kuyumcuya bilezik alacağını söyledi. Kuyumcu vitrinden bir bilezik kutusunu alarak şahsa uzattı. Kutuyu alan şahıs hızla dükkandan çıkarak kaçmaya başladı. Sokağa çıkınca da kendisini bekleyen bir motosiklete binip uzaklaştı. Yaşananlar iş yerinin güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedildi.

Kuyumcu dükkanındaki kamera kayıtlarını inceleyen polis, şüphelinin eşkalini belirleyerek çalışmalara başladı. Şüphelinin Tayfun T., motosikleti kullananın da İlhan Ş. olduğunu belirleyen polis, operasyon için hazırlık yaptı. Adresi belirlenen şüphelilerden İlhan Ş., Eyüp'te ikametin gözaltına alındı.Polisleri görerek motosikletle kaçan Tayfun T. ise kovalamacının ardından Sarıyer'de yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen şüphelilerden Tayfun T.'nin, güveni kötüye kullanmak suçundan polis kaydı olduğu belirtildi. Diğer şüpheli İlhan Ş.'nin ise dükkandan-iş yerinden hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurmak, ateşli silahlar kanununa muhalefet etmek ve kapkaç gibi suçlardan 20 farklı polis kaydı olduğu öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan iki şüpheli 6 Temmuz 2015 tarihinde sevk edildikleri Gaziosmanpaşa Adliyesi'nde tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi. CİHAN
<< Önceki Haber Kuyumcu soygunu kamerada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER