Kütahya Konuralp Türkiye'nin en başarılı 5. okulu oldu

Kütahya Konuralp Türkiye'nin en başarılı 5. okulu oldu

Kütahya Özel Konuralp Lisesi, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖYSM) tarafından yapılan araştırmanın sonucuna göre Türkiye'nin en başarılı 5 okulundan birisi oldu.

ÖYSM, ortaöğretim kurumlarına göre 2015 öğrenci seçme ve yerleştirme sonuçlarını değerlendiren istatistik kitabını yayınlandı. Her yıl şubat ayında ÖSYM bir önceki yılın YGS-LYS ortalamalarına göre Türkiye'deki bütün okulların sıralamasını yayınlıyor. Bütün okullarda üniversite sınavına göre öğrencilerin aldıkları puan durumları, okul puan ortalamalarını okul türlerinin kendi aralarında veya okul gruplarının genel sıralamasındaki durumlarını tek tek inceleyen istatistik kitabında hangi okulun sınavlı ve sınavsız kaç öğrenciye üniversiteye gönderdiği yer alıyor. Böylece okulların gerçek başarıları ortaya çıkarılıyor.

Bu sonuçlara göre Özel Konuralp Fen Lisesi LYS-1 Matematik ortalamasında Türkiye 5'ncisi, LYS Kimya ortalamasında Türkiye 11'ncisi, Biyoloji ve Tarih ortalamasında Türkiye 12'ncisi, Tarih ortalamasında Türkiye 12'ncisi ve LYS Fizik ortalamasında Türkiye 14'ncüsü oldu.

Okul Genel Müdürü Soner Oğuzhanoğlu, başarının süreklilik istediğini belirterek, okulların bu başlarıyla Türkiye'de sayısı 13 bin 840 olan her türlü özel, devlet, Anadolu, fen ve mesleki teknik liseleri arasında LYS elde ettiği başarılarıyla Kütahya'nın haklı gururu olduğunu ifade etti.
Özel Konuralp Eğitim Kurumlarının 20. yaşını kutladığını dile getiren Oğuzhanoğlu, "Eğitimde bir marka olmanın mutluluğunu yaşadık. Türkiye'nin en başarılı 5 okulundan birisi olduğumuz ÖSYM tarafından tescil edildi. Başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Kütahya Konuralp Türkiye'nin en başarılı 5. okulu oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER