Kusura bakmasınlar, artık bitsin bu iş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nin üzerinden 16 gün geçtiği halde mazbatasını alamadı. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) her gün yeni bir bahaneye sarıldığını belirten İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'na "Artık bitirin bu işi." mesajı verdi.

CNN TÜRK’e naklen yayın golü: İmamoğlu'na mazbatayı ver!

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Ekrem İmamoğlu, Maltepe'de 400 sandığın yeniden sayılması kararına tepki gösterdi. 

Bugün İstanbul'da basın toplantısı düzenleyen İmamoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) oyalama taktikleri ile seçimleri şaibeli hale getirmeye çalıştığını belirterek, "Yahu 'sayılsın' diyen siz, 'sayılmasın' diyen siz. Ben anlamış değilim. Akıllara durgunluk veren bir iş." dedi.
 
İMAMOĞULU'NDAN YSK'YA: DÖNÜM NOKTASIDIR, YAPMASINLAR

Yüksek Seçim Kurulu'nu (YSK) göreve davet eden İmamoğlu, "Kusura bakmasın, YSK son noktayı koymak zorundadır. Artık bizim güvenimizi sarsmaya başlamıştır bu durum. Üzülüyoruz. Dönüm noktasıdır, yapmasınlar." dedi.

İmamoğlu, Maltepe'de oy sayımının durdurulmasını, "Her şeyi denediler olmadı. Bir baktılar ki kendileri bazı yanlış işlemler yapmışlar. Döndüler 'Maltepe'de ne çıkarabiliriz' diye bakıyorlar." sözleri ile yorumladı.

İki gün önce Beşiktaş-Başakşehir maçını tribünden takip eden Ekrem İmamoğlu dün Fenerbahçe-Galatasaray arasında 1-1 biten derbi maçı da Ülker Stadyumu'nda eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte seyretmişti.

FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ'I "İMAMOĞLU GELMESİN" DİYE ARAYAN YETKİLİ KİM?

İmamoğlu, hafta sonu Beşiktaş ve Fenerbahçe stadyumlarında maç seyretmesine mani olunmak istendiğini de tekarladı. 

İmamoğlu, "Evet beni kulübün yetkilisi aradı, 'Bu konuda tehdit unsurları var, maça gelmesi doğru değildir.' Ben de dedim ki 'Hayır kardeşim.' Eğer böyle bir süreç varsa sorumlu siz değilsinizi orası kamuya açık bir alan. Benim maça gitmeme kimse engel olamaz." diye konuştu.

"NİYE YAPTIĞINI AÇIKLASIN BEN CEVABINI VERİRİM"

İmamoğlu isim açıklamayacağını dile getirirek, "Şimdi siz benden bunun ismini açıklamamı bekliyorsunuz. Ben açıklamam. Kendisi yaptığı şeyi açıklasın ben cevabını vereyim. Kamuya bu süreci açıklayacak olan kulüp yetkilisini arayan kişidir. Niye yaptığını açıklasın ben cevabını veririm. Nokta." dedi.

 "Ben maçlara gitmeye devam edeceğim. Ben bu milletin seçtiği belediye başkanıyım." diyen İmamoğlu, amatör maçlarına da semt pazarlarına da gideceğini söyled.
<< Önceki Haber Kusura bakmasınlar, artık bitsin bu iş Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER