Kuşulular oy kullanmak için Danıştay'dan nüfus kararı bekliyor


Kütahya'nın Simav ilçesinde, beldeden köye dönüştürülen Kuşu'da dört seçimdir oy kullanılmıyor. 1 Kasım 2015'te yapılacak genel seçimde de oy kullanmayacaklarını söyleyen Kuşulular, Danıştay kararını beklediklerini belirtti. Simav'da 19 Mayıs 2011'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde nüfuslarının 2 bin altına düştüğünü belirten Kuşulular, "2011'deki depremden önce nüfusumuz 2 binin altına hiç düşmedi. Şu an bile nüfusumuz 2 binin üzerinde. 2011'deki nüfus sayısı gözönüne alındığından, beldeliğimiz düştü. Bizim nüfusumuz, hiçbir köyü mahalle yapmadan 2 binin üzerindedir." şeklinde konuştu.

Köy sakinlerinden 65 yaşındaki Kamil Pınar, "Davamız, Danıştay'da sonuçlanma aşamasındadır. Lehimize sonuçlamasını bekliyoruz. Lehimize sonuçlanırsa halk olarak sandığa gideceğiz. Lehimize sonuçlanmazsa Kuşu halkı yine sandığa gitmeyecektir." dedi. Emekli öğretmen olan, 64 yaşındaki Harun Günüz ise, "Belediyemizin gitmesinden dolayı üzüntü içindeyiz. Kuşu bir beldeye hizmet vermiyor, burada bir bölgeye hizmet ediyordu. Bu gidişin hukuki olmadığına kanaatımız var. Bundan dolayı Kuşulular olarak mahkemeye verdik. Mahkeme şu an Danıştay'da ve olumlu bir neticenin geleceğini bekliyoruz. Danıştay'dan bir netice gelmezse dört seçimdir oy kullanmadığımız gibi bu seçimde de oy kullanmayacağız." dedi. Hasibe Bayram da tekrar belediye olmadıkça ölüme kadar seçime gitmeyeceğini söyledi. Kuşu'nun eski mahalle muhtarı Nail Bayram ise, "63 yıllık beldeyiz. Biz bunu haketmedik. Belediyemiz gelmediği sürece seçime gitmiyoruz." diye konuştu. Berber dükkan olan Fatih Ersoy, "Kuşu halkı esnaflarındanım. Davamız sonuçlana kadar, belediyeliğimiz gelene kadar oy kullanmaya gitmeyeceğiz." dedi.

Kaymakamlık tarafından muhtar vekili olarak görevlendirilen Nurullah Bayram İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Feridun Aktay ise şunları söyledi: "Beldemizin bütün dertleriyle ilgilenmeye çalışıyoruz. Bizim nüfusumuz, sadece 2011'de depremden dolayı düştü. Bu dönemlerde nüfusumuz hep 2 binin üzerinde. Danıştay'ın kararını sabırsızlıkla olumlu şekilde bekliyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Kuşulular oy kullanmak için Danıştay'dan nüfus kararı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER