Kuşak Yayınları’ndan yeni çevirisiyle çıkan Küçük Prens tüm seçkin kitapçılarda!

Küçük Prens'ten büyüklere masallar...

Kuşak Yayınları’ndan yeni çevirisiyle çıkan Küçük Prens tüm seçkin kitapçılarda!

Fransız yazar ve pilot Antoine de Saint-Exupértarafından yazılan ve sinemaya uyarlanan Küçük Prens, dünya üzerinde şu ana kadar 276 dil ve lehçeye çevrilerek, bir başyapıt oldu. Kuşak Yayınları’ndan çıkan Küçük Prens, kardeşlik, hoşgörü, yardımlaşma, çalışma, saygı, sevgi, iyi huylu olma, zamanı iyi değerlendirme, adaletli olma, çevreye değer verme gibi onlarca evrensel konuyu ele alıyor. 

Bir çocuğun gözünden büyüklerin dünyasının anlatıldığı bu eser yirmi yedi bölümden oluşuyor. New York’ta bir otel odasında yazılan bu kitap ‘Yüzyılın yüz kitabı’ arasına girmeyi başarıyor. Ayrıca son dönemlerde sinemaya uyarlanan animasyon filmi, her yaş grubu tarafından ilgi görmeye devam ediyor. ‘Bütün yetişkinler bir zamanlar çocuktu ama sadece çok azı bunu hatırlar’ diyen Küçük Prens, çocuklara nasıl yetişkin oluru anlatmakla kalmıyor, yetişkinlere de “iyi” yetişkin olmak gerektiğini hatırlatıyor. Basit bir çocuk kitabı gibi görünen bu kitap aslında yazarın modern topluma eleştirisini ifade ettiği bir kitap olarak değerlendiriliyor. 

Eser, uçağı bozulan pilotun  çölde Küçük prens ile karşılaşmasıyla başlıyor. Yurdundan ayrılıp gezegenleri gezen Küçük Prens’in başından geçenleri anlatmasıyla devam ediyor.Masallar birbirinden güzel ve özgün anlatılıyor. Kitapta, kahramanlar görsellerle cıvıl cıvıl kurgulanıyor. Değerler eğitimi konuları masalların içine serpiştiriliyor, çocuklar şeker tadındaki bu masalları okurken hem eğleniyor hem de güzel davranışlar kazanıyorlar.

<< Önceki Haber Kuşak Yayınları’ndan yeni çevirisiyle çıkan Küçük... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER