'Kurumlarımız denetimlerden alınları açık, başları dik olarak çıktı'

'Kurumlarımız denetimlerden alınları açık, başları dik olarak çıktı'

Çarşamba günü polis ekipleri tarafından Elazığ'da FEM Dershanelerine yönelik yapılan baskın ile ilgili kurum yöneticileri açıklama yaptı. FEM Dershaneleri adına şirket ortağı Tuna Akan tarafından yapılan açıklamada, "Kurumlarımız sorumluluklarını zamanında yerine getirdiklerinden, yapılan bu denetimlerden alınları açık, başları dik olarak çıkmışlardır." ifadelerine yer verildi.

'İL VE TÜRKİYE GENELİNDE ŞAMPİYONLAR ÇIKARDI'

Kurumlarının 1991 yılından itibaren Elazığ'da faaliyetine devam eden, eğitim sektöründe on binlerce öğrenciyi üniversiteli yapıp, il ve Türkiye genelinde şampiyonlar çıkarıp, büyük başarılara imza attığını vurgulayan Tuna Akan, "Dolayısıyla kamuoyunun takdirini ve güveninin kazanmış, tercih edilen bir marka değeri olmuştur. Belirtilen yıllar içerisinde kurumlarımız yürürlükte olan kanunlar, yönetmelikler ve mevzuatlar çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmüş, bağlı bulunduğu kamu kurum ve kuruluşları tarafından mutat denetimlere tabii olmuşlardır. Kurumlarımız sorumluluklarını zamanında yerine getirdiklerinden, yapılan bu denetimlerden alınları açık, başları dik olarak çıkmışlardır. Milli Eğitim Bakanlığınca kurumlarımız özel okula dönüşüm kapsamına alınmış olup, kurum açma ve iş yeri açma ruhsatı almayla alakalı dosyalarımız Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Dönüşüm Daire Başkanlığındadır. Yaklaşık 1 yıldır Kurumlarımız Kamu Kurum ve kuruluşlarınca daha sık denetlenmekte, yapılan bu denetimlerde de Maliye ve Milli Eğitimce herhangi bir sıkıntılı durum olmadığıyla ilgili raporlar tanzim edilmiştir." dedi.

'POLİS DERSHANEYE GELEN ÖĞRENCİLERİ 'DERS YOK' DİYEREK İÇERİYE ALMADI'

Dün yapılan polis incelemesi sonrası bazı medyada algı oluşturmaya yönelik asılsız haberlerin yapıldığını vurgulayan Akan, "Açıklamamızın asıl nedeni çarşamba günü kurumlarımızla alakalı farklı basın yayın kuruluşları, haber ajansları ve internet sayfalarında kamuoyunu yanıltıcı, asılsız, bilgi kirliliği taşıyan algıya yönelik haberlere cevap vermektir. Çarşamba günü sabah saatlerinde polis ekipleri, iki şubemize gelerek kapıda bekleyen bir polis memuru dershaneye gelen öğrencileri 'ders yok' diyerek içeriye almadı. Asıl itibariyle, kurum yetkilileri, şirket ve kurum avukatları nezaretinde, arama yapan yetkililere karşılıklı iyi niyet çerçevesinde görevlerini yerine getirmeyle ilgili gerekli hassasiyet gösterilerek yardımcı olunmuştur. İncelemenin yapılması gereken yasal süre içerisinde daha önce yetkili kurumlar tarafından incelenmiş olan evrak ve bilgisayar imajları avukatların ve şirket yetkililerimizin bilgisi dahilinde alınmıştır." bilgisini verdi.

'LYS DENEME KİTAPÇIĞININ SUÇ UNSURU OLABİLECEĞİ MAKUL ŞÜPHESİYLE ALINMASI MANİDAR'

LYS sınavına kısa bir süre kala böyle bir uygulamanın yapılmasının öğrenci ve velileri rahatsız ettiğini belirten Akan, "Bununla beraber sınavlara çok kısa bir süre kalmasına rağmen, öğrencilerin sınav kaygısının en yüksek ve en yoğun olduğu bir zaman diliminde bu çalışmanın yapılması, öğrenci ve velilerimizi rahatsız etmiştir. Ayrıca Türkiye geneli yapılan LYS deneme kitapçığının suç unsuru olabileceği makul şüphesiyle alınması manidar bulunmuştur. 24 yıldır eğitim hayatına devam eden kurumlarımız ilimize hizmet etmeye dün olduğu gibi bu gün de daha aşkla ve şevkle devam edecektir. Kurumumuz hakkında kamuoyunu yanıltıcı ve algı oluşturmaya yönelik yapılan, herhangi bir somut belge ve belgelere dayanmayan mesnetsiz haber ve iddialarla ilgili şirket ve kurum avukatlarımız hukuk çerçevesinde gerekeni yapacaklardır." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber 'Kurumlarımız denetimlerden alınları açık, başları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER